Goede maaltijden voor Weight Loss

Om gewicht te verliezen, een persoon nodig heeft om meer calorieën te verbranden dan hij of zij verbruikt. Dit heet een "calorie-tekort." Oefening is een manier om dit te bereiken, en een andere manier is via een gezond, vetarm dieet.

Lege calorieën

Maaltijden die rijk zijn aan verzadigd vet en cholesterol bevatten lege calorieën die geen plaats in een plan van het gewichtsverlies te hebben. Elke maaltijd die wordt gemaakt met deze substraten moeten worden vermeden. Het bereiden van maaltijden, zonder boter, room, zware hoeveelheden kaas en calorierijke sauzen is een stap in de goede richting. Voedsel gekookt in olijfolie zijn gezonder omdat olijfolie niet breken en worden gehydrogeneerd.

Fiber

Vezel heeft vele voordelen voor de gezondheid. Het bevordert de regelmaat, stabiliseert de bloedsuikerspiegel, en het vermindert de risicofactoren voor hart-en vaatziekten, beroerte, hoge bloeddruk, diabetes en een hoog cholesterolgehalte. Fiber creëert een volle gevoel in de maag, die u helpen om tevreden voor een langere periode van tijd. Dit leidt ook tot minder totale calorieën worden verbruikt. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels zijn onder andere volkoren pasta, erwten, linzen, haverzemelen, broccoli, gerst en frambozen. Alle groenten en fruit hebben ten minste een aantal vezels en zijn goede keuzes te maken wanneer het proberen om gewicht te verliezen.

Eiwit

Eiwit is één van de drie macronutriënten en heeft een hoge thermische effect wanneer het wordt gegeten. Dit betekent dat het lichaam naar een hogere hoeveelheid calorieën te verbranden om het af te breken dan het doet voor vet en koolhydraten. Een goede maaltijd zou de opname van eiwit in hebben, maar niet zomaar een eiwit. Sommige eiwitten zijn rijk aan verzadigd vet zoals rood vlees en volle vette zuivelproducten. Wat betere keuzes zijn mager vlees, kip, vis, noten, zaden, en vetarme zuivelproducten.

GI

Het eten van grote hoeveelheden geraffineerde koolhydraten, vooral door zichzelf, kunnen scherpe stijgingen van de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Hierdoor zal de alvleesklier om insuline vrij om deze hoge niveaus stabiliseren. Insuline is een vetopslag hormoon dat kan leiden tot gewichtstoename. Deze types van slechte koolhydraten, ook wel "eenvoudige koolhydraten," zijn hoog in de glycemische index (GI). De GI is een grafiek die u laat zien hoe snel een koolhydraat uw bloedsuikerspiegel zal verhogen. Het gaat van 0 tot 100 en de hoger deze is, hoe sneller het zal bloedsuikerspiegel spike. De beste keuzes van koolhydraten zijn degenen die laag op de GI, die ook worden genoemd "complexe koolhydraten." Voorbeelden hiervan zijn meergranenbrood, alle zemelen, rijst, yoghurt, grapefruit, peren, wortelen en appels.

Balans

Om de stofwisseling te verhogen, moeten de maaltijden klein, evenwichtig en gegeten om de twee tot drie uur zijn. Door het eten van kleine maaltijden op de juiste afstand van elkaar, je lichaam krijgt voldoende voedsel voor brandstof en er zijn geen overtollige calorieën worden opgeslagen als vet. De reden metabolisme stijgt is omdat elke keer dat je een maaltijd te eten, het lichaam verbrandt calorieën om het voedsel te verteren. Een aantal goede, gezonde, evenwichtige maaltijden bevatten eiwitten, vezels en complexe koolhydraten. Enkele voorbeelden zijn havermout met magere melk en een eetlepel pindakaas, een gebakken kippenborst met gestoomde broccoli en bruine rijst, stengels bleekselderij met pindakaas en rozijnen, geroosterde schelvis met een yam en wortelen, een salade gegarneerd met zalm en geladen met verse groenten, een kalkoen sandwich gemaakt met meergranenbrood en erwtensoep met een stuk maïsbrood.