Goal Cholesterol Levels

Goal Cholesterol Levels

Hoge cholesterol kan gevaarlijk zijn, vooral voor mensen die roken, overgewicht of een hoge bloeddruk. Ongecontroleerde cholesterol kan zelfs leiden tot een hartaanval of een beroerte. Behoud van een goede cholesterolgehalte is een sleutel tot gezondheid.

HDL cholesterol

High-density lipoproteïne (HDL) cholesterol wordt genoemd "goede" cholesterol, omdat het dient de rol van het verwijderen van de 'slechte' of LDL-cholesterol uit je bloedbaan. Een HDL-cholesterol aantal van 60 of hoger is optimaal en verlaagt uw risico op hart-en vaatziekten. Een HDL aantal 40 of hieronder voor mannen en 50 of lager voor vrouwen komt de mens risico op hartproblemen.

LDL-Cholesterol

Low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol is de "slechte" cholesterol die opbouwt aan de wanden van slagaders. Een optimale LDL-cholesterol doel getal onder 100, met iets tussen de 100 en 129 tellen als in de buurt van optimaal. Als u een hartaandoening, een LDL aantal onder de 100 of zelfs onder de 70 wordt aanbevolen. Als je geen hart-en vaatziekten, iets onder 130 is prima. Hoge LDL-cholesterol begint bij 130, met een zeer hoog cholesterolgehalte vanaf 190.

Het bereiken van uw doelen

Het eten van een evenwichtige en gezonde voeding, regelmatig te bewegen en het vermijden van het roken van sigaretten zijn allemaal van vitaal belang voor iedereen die hun cholesterol te verlagen. Oefening in het bijzonder helpt bij het verhogen van HDL. LDL-cholesterol kan worden verminderd door het eten van gevogelte en vis in plaats van rood vlees, door het vermijden volvet zuivelproducten en gebakken voedsel, en door het eten van veel fruit en groenten.