Glutenvrij dieet voor Reumatoïde Artritis

Glutenvrij dieet voor Reumatoïde Artritis

Reumatoïde artritis is een chronische inflammatoire aandoening die meestal de gewrichten, maar kan beïnvloeden andere organen ook. Ervaren door ongeveer 1% van de wereldbevolking (die vaker voorkomen bij vrouwen beginnen in hun jaren '30,) kan het een zeer pijnlijke aandoening. Het kan zijn dat het elimineren van gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge en gerst, verhoogt het niveau van antilichamen die beschermen tegen ontstekingen. Hoewel deze aanpak niet overtuigend is onderzocht, kan u met een aantal broodnodige opluchting. Echter, altijd uw zorgverlener te raadplegen alvorens op dieet om ervoor te zorgen dat voor u geschikt is.

Waarom het werkt

De gemiddelde Amerikaanse dieet bestaat uit granen, brood en pasta's, meestal gemaakt met tarwe, rogge of gerst. Deze korrels bevatten gewoonlijk hoge achidonic zuur. Dit zuur is een voorloper van cytokines, die ontstekingen veroorzaken. Door het elimineren van voedingsmiddelen met dit zuur, die zwelling verergert, kunt u in staat om geassocieerde pijn en lijden te verlichten.

Aanbevelingen

Adopteer een dieet rijk aan groenten, fruit, noten, samen met glutenvrij brood en pasta's. Vervang dierlijke producten (vlees of zuivel) met noten, zaden (zoals zonnebloem en sesam,) en sojaproducten. Vanwege de toegenomen beschikbaarheid van rijst gebaseerde brood, crackers en pasta's, kan u deze wijziging vinden makkelijker (en lekkerder) dan u verwacht. Maak er een gewoonte van het lezen van etiketten te identificeren producten bevatten tarwe bijproducten en te elimineren die. Het wijzigen van uw standaard recepten om deze alternatieven te gebruiken is de inspanning en het lokaliseren van deze voedingsmiddelen tijdens het werk of reizen is niet onoverkomelijk met een beetje planning en zorg waard.

Wat u kunt verwachten

Je doel is om te vertragen of te stoppen met de gezamenlijke schade veroorzaakt door een ontsteking. Na verloop van tijd, in aanvulling op het verminderen van de zwelling en kloppende pijn, kunt u uw totale telling cholesterol te verlagen en gewicht te verliezen. U kunt ook uw risico op hart-en vaatziekten te verminderen.