Glutathion Rich Foods

Glutathion Rich Foods

Als ontgiftingsmiddel geproduceerd door de lever, nieren en maagdarmkanaal, glutathion is een antioxidant die helpt het lichaam ontdoen van schadelijke stoffen door binding met giftige stoffen via enzymen. Met de leeftijd en het begin van de ziekte, het niveau van glutathion laag worden in het lichaam. Dit kan verholpen worden door het eten van voedingsmiddelen met een hoog glutathion, of voedingsmiddelen die kunnen helpen bij de productie van glutathion of verbetering van de efficiency.

Glutathion bevattende voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen met de hoogste concentratie van glutathion zijn ongekookt vlees, ongepasteuriseerde melk en rauwe eieren. Koken en opslag kan glutathion gehalte in de voeding een negatieve invloed hebben. Verse ongekookte groenten en fruit kunnen een goede bron van glutathion, met degenen die bijzonder hoog in deze voedingsstof zijn asperges, rauwe tomaten, avocado, walnoten, spinazie, broccoli, knoflook en squash zijn zijn.

Glutathionprecursors

Sommige voedingsmiddelen dienen als bouwstenen die tot glutathion geven. Glutathion is samengesteld uit drie aminozuren, cysteïne, glycine en glutamaat - allemaal essentiële aminozuren. Echter, cysteïne zelf vereist een aminozuur dat niet door het lichaam. Voedingsmiddelen die zwavelrijke cysteïne bevatten onder meer ruwe onverwerkte zuivelproducten. De meeste commerciële melkproducten echter zijn gepasteuriseerd. Een ander voedsel dat is een glutathion voorloper is niet gedenatureerde wei-eiwit.

Glutathion Helpers of Optimizers

Sommige voedingsmiddelen fungeren als assistenten van glutathion, waardoor het zijn werk doen. Bepaalde vitaminen en mineralen nodig maken ontgiftingsenzymen dat het toxine binden aan glutathion. Selenium is een dergelijk mineraal, en is te vinden in zeevruchten en paranoten, of voedsel geteeld in de bodem rijk aan selenium. Voedingsmiddelen met vitamine B6 en riboflavine ook helpen optimaliseren glutathion.

Glutathion Boosters

Veel voedingsmiddelen stimuleren de productie van glutathion, waaronder kruisbloemige groenten, die cyanohydroxybutene bevatten, een stof die glutathion niveaus verhoogt. Fruit zoals perziken en watermeloen boost glutathion. Blauwe Bosbes extract of jam kan helpen bij het verhogen glutathion niveaus om nachtzicht verbeteren. Curcumine in kurkuma en andere kruiden kan glutathion productie verbeteren, net als voedingsmiddelen met een hoog alfa-liponzuur. De laatste omvatten mayonaise, rijst zemelen, erwten en spinazie.