Glucomannaan Gevaren

Glucomannaan Gevaren

Glucomannaan, (ook wel aangeduid als Manna, Konjac, Konjac Fiber, Konnyaku) behoort tot de Aziatische konjac plantenfamilie. De plant groente-achtige vezels worden uitgepakt naar een voedingssupplement dat wordt gebruikt voor diverse medische doeleinden, met inbegrip van het gewichtsverlies te maken; verlagen van de bloedsuikerspiegel, cholesterol en bloeddruk; vermindering darmflora; en verlichten constipatie. Omgekeerd glucomannaan producten voor therapeutische doeleinden op de markt zijn niet goedgekeurd door de FDA en een aantal rapporten zijn potentieel gevaar bloot.

Significantie

Hoewel glucomannaan is een belangrijk ingrediƫnt in diverse voedingssupplementen bedoeld om gewichtsverlies te bevorderen, de Federal Trade Commission (FTC) in rekening gebracht, dat dat hun misleidende gewichtsverlies beweringen overtreden federale wetten.

Overwegingen

Volgens gegevens van de Drug Digest op glucomannaan worden tabletten niet voor oraal gebruik bestemd zijn; en kan verstopping in de slokdarm en keel zwelling bij toediening in tabletvorm veroorzaken.

Bezorgdheid over veiligheid

Drugs.com wijst op het gebrek aan informatie over de veiligheid en effectiviteit van glucomannaan bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Daarnaast heeft ernstige slokdarmkanker en GI obstructie zijn gemeld door mensen die glucomannaan tabletten en de hypoglykemische effecten vormen een kritieke bedreiging voor diabetici.

Side Effects

De Physicians 'Desktop Reference wijt de volgende bijwerkingen te glucomannaan: huidirritaties, netelroos, huiduitslag, zwelling, ademhalingsproblemen, pijn op de borst, een beklemmend gevoel in de keel en de borst, maagklachten, diarree, gas, misselijkheid, braken en verstopping in de slokdarm .

Waarschuwing

Glucomannan wordt niet gemakkelijk geabsorbeerd door het lichaam en creƫert een laag rond de maag en darmen, die voorkomen dat het lichaam verteren andere medicijnen, supplementen, vitaminen en kruiden.

Drug Interactions

Glucomannaan kan een verlagend effect op de bloedsuikerspiegel hebben en verhoging van de sterkte van de drugs wordt gebruikt om het niveau van de bloedsuikerspiegel van een persoon te verlagen. Dit geldt ook voor geneesmiddelen voor diabetes zoals insuline, Avandia, Actos, BYETTA, Diabeta, glucotrol, Micronase en prandin.