Glioblastoom Groei

Glioblastomas zijn kankergezwellen die normaliter voorkomen op de hersenen. Er zijn meerdere soorten glioblastoma, elk gekenmerkt door een specifieke groei of maligniteit. Indien onbehandeld, glioblastomas vaak tot lichamelijke defecten en dood. Behandeling van glioblastoma draait om beheersing van de groei van de tumor en het uiteindelijk verwijderen van de hersenen door middel van chirurgie, chemotherapie of bestraling.

Oorzaken

Glioblastoma veroorzaakt door snel groeiende cellen in de hersenen. De katalysator achter waarom deze cellen ontwikkelen abnormale groei ligt typisch in de genetische structuur van het slachtoffer. Een slachtoffer van glioblastoma lijdt meestal veranderingen in zijn genetische structuur die ofwel aangeboren of beïnvloed door omgevingsfactoren (zoals radiotherapie). Soms glioblastoma vorm vanwege zowel erfelijke en omgevingsfactoren. Volgens de International Association radiosurgery (IRSA) worden glioblastoma uitsluitend veroorzaakt door erfelijke factoren in ongeveer 5% van de gevallen bekend.

Rangen

Er zijn verschillende soorten glioblastoma, die alle worden gekenmerkt door factoren zoals groei, bloedtoevoer en gelijkenis met normale cellen. Er zijn vier fundamentele kwaliteiten van glioblastoom: Grade I, Grade II, Grade III en graad IV. Tumoren vooruitgang in maligniteit als ze vooruitgang in rang. Bijvoorbeeld, Grade I gioblastomas kleine en langzaam groeiende. Chirurgie alleen is vaak voldoende om de tumor in zijn geheel te verwijderen. Graad IV glioblastomas snel groeien en nieuwe bloedvaten, die hun groei en duurzaamheid te helpen paaien.

Symptomen

Symptomen vergezellen vaak de aanwezigheid of groei van glioblastoma in de hersenen. Deze symptomen zijn hoofdpijn, veranderingen in de persoonlijkheid, verlies van gezichtsvermogen, toevallen en spraakproblemen. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u een of meer van deze symptomen.

Potentiële

Het grootste gevaar van glioblastoma's is hun vermogen uitbreken aanvullende gedeelten van de hersenen, uiteindelijk culminerend in hersenen en overlijden. Zoals eerder vermeld, hogere rang glioblastoma, vooral Graad IV, verspreid snelst. Helaas Graad IV glioblastoma zijn de meest voorkomende vorm van primaire hersentumor. Ze zijn moeilijk te behandelen en hebben een hoge mate van herhaling na de operatie.

Behandeling

De behandeling van glioblastoma is sterk afhankelijk van hoe snel een tumor groeit. Langzaam groeiende, Grade I tumoren zijn het makkelijkst te behandelen. De behandeling omvat gewoonlijk operatief verwijderen van de tumor, geconcentreerde radiotherapie of chemotherapie abnormale cellen te doden, en het gebruik van ultrasone golven breken tumoren. Bovendien is een behandeling genoemd stereotactische radiosurgery soms gebruikt. Deze behandeling geldt laaggradig straling verschillende secties van het hoofd die uiteindelijk het vermogen van een tumor te reproduceren kan verstoren. Behandeling te worden gegeven voor Grade IV glioblastomas is gevaarlijk en heeft een lage overlevingskans. Volgens het Cedars-Sinai, slechts een op de vier patiënten die een behandeling ondergaan voor een Graad IV glioblastoma overleven gedurende de volgende twee jaar.