Glaucoom Feiten

Glaucoom Feiten

Glaucoom is een groep van oogziekten die de oogzenuw beschadigen en kan leiden tot blindheid. De twee belangrijkste vormen van glaucoom zijn primair open-kamerhoekglaucoom en scherpe hoek-glaucoom.

Oorzaken

Verhoogde druk in het oog wordt gezien als de oorzaak van glaucoom. Deze druk wordt verondersteld te worden veroorzaakt door een opeenhoping van vocht in de voorkant van het oog genoemd kamerwater.

Symptomen

Primair open-hoek glaucoom symptomen kunnen een verlies van perifeer zicht of tunnelvisie. Symptomen van acuut glaucoom kan pijn aan de ogen, wazig zicht, misselijkheid en / of braken, roodheid van het oog en het zien van halo's rond lichten.

Diagnose

Een oogarts kan proeven de aanwezigheid van glaucoom te bepalen. Deze tests kan de arts om druk te meten in het oog, onderzoekt de oogzenuw, controleer het gezichtsveld en het bepalen van de vloeistof drainage hoek in het oog.

Behandeling

Hoewel er geen remedie voor glaucoom, het ooit is gedetecteerd behandelingen beschikbaar die kunnen voorkomen dat verdere verlies van het gezichtsvermogen. Deze behandelingen kunnen medicinale oogdruppels, orale medicatie en, in sommige gevallen, chirurgie.

Het voorkomen

Omdat de symptomen van glaucoom niet aanwezig zijn tot de ziekte beschadigd de oogzenuw, vroege opsporing sleutel. Ogen regelmatig controles worden om de twee jaar geadviseerd voor mensen tussen de 18 en 60 en jaarlijks na de leeftijd van 60 jaar.