Gist Problemen door het hele lichaam

Candida albicans, of systemische gist, een schimmel organisme in het lichaam. Gewoonlijk in evenwicht door het immuunsysteem en gezonde bacteriën, kan het uit balans raken en prolifereren, waardoor een veelheid van problemen.

Betekenis

Een overgroei van gist kan worden veroorzaakt door stress, ziekte, pil, diëten hoog in suiker of voedselallergieën. Een veel voorkomende misvatting is dat gist is alleen een punt van zorg voor vrouwen, maar mannen en vrouwen hebben allebei Candida in hun lichaam en kunnen last hebben van systemische schimmelinfecties. Leeftijd heeft weinig invloed als kinderen kunnen ook problemen optreden. De laatste jaren heeft belangstelling gegroeid in de vriendelijke bacteriën in het menselijke spijsverteringskanaal die ervoor zorgt gist in evenwicht. U kunt probiotica in alles, van yoghurt tot cornflakes vinden. U vindt er ook verschillende soorten van dagelijkse supplementen voor preventie, zoals gist Guard.

Symptomen

Problemen kunnen zich manifesteren in een groot aantal manieren: vermoeidheid, gewrichtspijn, wit-beslagen tong (spruw), jeukende of droge huid en hoofdhuid, hypoglykemie, darmproblemen (diarree en obstipatie), hoofdpijn, blaas problemen om recidiverende urineweginfecties behoren , acne en voedsel gevoeligheden.

Preventie / Solution

Een dieet plan specifiek ontwikkeld om een ​​overmatige groei van gist te verminderen, is de eerste en meest cruciale stap. Regelmatige inname van een probiotisch supplement zal ook helpen, die kan worden voorgeschreven door uw huisarts of u kunt proberen een lagere sterkte over de toonbank versie als je het gevoel dat je problemen zijn niet kritisch.

Voordat je antibiotica nemen, of als je op geboortebeperking, kunt u ook overwegen om een ​​reguliere probiotische supplement. Vraag uw arts over een recept optie voor de behandeling van gist als u gevoelig bent voor vaginale schimmelinfecties na het gebruik van antibiotica.

Overwegingen

Het kan frustrerend met een arts over deze zaken te spreken. Zorg ervoor dat u voor te bereiden op een bezoek aan uw arts door journaling uw symptomen. Schrijf op wat voedsel dat je hebt gegeten, wat supplementen die u neemt en maak een lijst van uw huidige stressoren. Ook al lijkt onbelangrijk, te veel informatie is beter dan te weinig als het gaat om het maken van een accurate diagnose. Er zijn verschillende niet-invasieve tests die kunnen worden uitgevoerd door een ervaren arts om te bepalen of u last heeft van een gist overgroei of iets meer.

Waarschuwingen

Veel symptomen toegeschreven aan systemische gist, kan ook worden veroorzaakt door een ernstige aandoening en medische zorg nodig. Dit artikel is niet bedoeld voor de behandeling of diagnose van een medische aandoening. Als uw symptomen beginnen om uw vermogen om te functioneren op een dagelijkse basis te beïnvloeden, moet u onmiddellijk een arts te raadplegen.