Ginseng kankerpreventie

Ginseng kankerpreventie

Ginseng is de gemeenschappelijke naam voor een familie van vaste planten gevonden in Korea, China, Japan, Rusland en Noord-Amerika. De traditionele medicinale gebruik van ginseng dateert van duizenden jaren, en in de afgelopen jaren hebben de onderzoekers begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheid om te behandelen of te voorkomen een aantal aandoeningen, waaronder kanker. Hoewel de effectiviteit ervan is niet volledig vastgesteld, zijn er tekenen dat ginseng een plaats in de toekomstige behandeling opties kunnen hebben.

Over Ginseng

De term ginseng verwijst het vaakst naar Aziatische ginseng (Panax ginseng) of Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius). Elk van deze planten gelijksoortige chemische werking en die in de handel verkrijgbaar als een geheel gedroogde wortel of in poedervorm, thee of capsulevorm. Geen vaste doseringen of potenties van ginseng voorbereidingen zijn vastgesteld. Ondanks zijn langdurig gebruik in Azië, heeft West-onderzoek van de plant niet beginnen tot de jaren 1950. Dit verschil in het gebruik van patronen legt een aantal van de moderne controverses rond ginseng. Terwijl alternatieve genezers wijzen op een lange geschiedenis van medicinaal effectiviteit, empirische onderzoekers benadrukken het ontbreken van duidelijke, goed opgezette wetenschappelijke studies.

Ginseng en kanker

Medisch belang in ginseng wortel gaat over een groep van stoffen die ginsenosiden. Laboratoriumproeven hebben aangetoond dat sommige ginsenosiden antioxiderende en anti-inflammatoire eigenschappen, terwijl andere immuunsysteem stimuleren of remmen de groei van geïsoleerde kankercellen. Geen van deze tests hield in dat ginseng menselijke proefpersonen.

Andere studies hebben betrokken mensen, maar de resultaten zijn controversieel. Bijvoorbeeld, een studie uitgevoerd in Korea in 1997 bleek dat ginseng is over het algemeen effectief in het verlagen van kanker tarieven. Een andere studie, uitgevoerd in China bleek dat ginseng kan helpen bij het voorkomen van borstkanker. Echter, organisaties zoals de American Cancer Society betwisten de geldigheid van deze resultaten, deels omdat de Aziatische studies niet specifiek de manier waarop ginseng werkt. Over het algemeen worden de studies als te slecht ontworpen van nut te zijn.

Problemen van Zuiverheid

Een deel van het probleem komt voort uit het huidige gebrek aan controle op de commerciële ginseng. In tegenstelling tot de stoffen die officieel zijn aangemerkt als medicijnen, wordt ginseng beschouwd als een aanvulling op, en heeft door middel van strenge studie van de Food and Drug Administration (FDA) niet gegaan. Meestal is dit soort onderzoek omvat testen gestandaardiseerde hoeveelheden van een bepaalde stof in strikte laboratoriumomstandigheden. Ginseng, echter, is niet gestandaardiseerd, en versies van de wortel worden verhandeld door fabrikanten die geen enkele verplichting om een ​​product van betrouwbare kracht en zuiverheid te creëren. In 2010 zal de FDA beginnen aanscherping haar normen voor medische supplementen, maar tot die tijd ginseng is grotendeels ongeacht de marketeers beweren dat het is.

Tekenen van Belofte

Amerikaanse onderzoekers zijn begonnen met ginseng mogelijke effectiviteit in een kanker-gerelateerde gebied tonen. In 2007, onderzoekers van de Mayo Clinic blijkt dat ginseng kan helpen bij het verlichten van de vermoeidheid die kanker begeleidt. Ginseng injecties kunnen ook compenseren een deel van de bijwerkingen van chemotherapie. Echter, deze resultaten zijn voorlopig op zijn best.

Shoud You Take Ginseng?

Gezien dit alles, moet u ginseng als een kanker preventief? Vanaf nu is er geen duidelijk bewijs is om een ​​dergelijke actie te ondersteunen. Hoewel het algemeen als veilig, ginseng mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn, rusteloosheid en verhoogde hartslag. Er is het bijkomend probleem van te weten welke ginseng fabrikanten te vertrouwen. Zoals bij elke alternatieve gezondheid activiteit, raadpleeg uw arts voordat u begint met regelmatig ginseng therapie.