Ginger Root Cleansing

Roten till ingefära anläggningen, Zingiber officinale, har använts i århundraden i många olika sätt för rengöring. Känd för sina varma, stimulerande egenskaper, fortsätter ingefära att vara en gynnad krydda, bidrar till alternativa hälsometoder.

Lotion

Ingefära används i krämer, massageoljor och ansikts städare för att klara upp fläckar, förhindra break-outs och förbättra huden. Ingefära kan hittas i många kroppsprodukter, och är oftast skonsam nog för dagligt bruk.

Fotsvamp

Ingefära har egenskaper som hämmar svampinfektioner. Ingefära innehåller kaprylsyra, och kan hjälpa till att bota dem som lider av fotsvamp. För att använda som den här typen av rengöringsmedel, tillsätt en kopp krossad ingefära med en kopp kokande vatten. Sjuda försiktigt under omkring 20 minuter, ta bort från värme. Efter att den har kylts kan den dabbed på det drabbade området av foten, med användning av en bomullstuss eller trasa.

Ginger Bath

Ingefära kan också användas som ett avgiftningsmedel till badet för en trevlig, lugnande effekt på kroppen. Bered minst en kopp färskriven ingefära, eller en mindre mängd ren pulveriserad ingefära. Sätt detta i cheesecloth och placera i varmt badvatten. Den pulvriserade sort kan enkelt läggas in i badvattnet. För bästa renande effekt, tid i badet i 30 minuter.

Tarmrengöring

Det finns många örter som kan hjälpa rengöra tarmarna den helt naturligt sätt, och ingefära är en av dem. Dricka mixar som innehåller ingefära, eller ta ingefära kosttillskott, kan hjälpa till att få tarmarna flytta igen, medhjälp avgiftning.