Gids voor gezond eten

Gezond eten is niet zo moeilijk als we denken dat het is. Het harde deel is niet wat te eten, maar wat om te laten liggen, zoals fast food, grote porties rood vlees, gefrituurd voedsel, sterk bewerkte voedingsmiddelen, cafeïne en alcohol. We hebben geen zin fad diëten zoals de koolhydraatarme diëten of het grapefruit dieet nodig. Alles wat we echt nodig hebben, is de kennis van wat goed is in ons lichaam en wat niet met een kleine dosis wilskracht om te zetten.

Wat te eten

Bij het streven naar een gezond dieet te eten, zult u willen ervoor zorgen dat je eet goed geproportioneerde porties bij elke maaltijd van fruit, groenten, volle granen, eiwitten en zuivel. Het is belangrijk te begrijpen dat de delen niet voor al deze categorieën zijn. Blijf lezen om de porties aanbevolen voor de gemiddelde volwassene te zien.

Fruit, groente en volkoren granen

Streven naar ten minste vijf porties fruit en groenten per dag te eten. Groenten en fruit zijn belangrijk om gezond te eten, omdat ze vol zijn van de nodige vitaminen en mineralen die u helpen zijn verpakt vechten tegen ziekten en plagen, ze helpen je langer vol blijven, zij helpen je lichaam beter functioneren en ze helpen je giftige stoffen uit uw lichaam te elimineren .

Eet zes porties van volle granen per dag. Veel volkoren voedingsmiddelen zijn minder bewerkt dan hun tegenhangers wit en bevatten een hoog niveau van vezels aan uw spijsverteringskanaal functie te helpen en houden je gevoel volledige langer. Brood, pasta en rijst vallen allemaal onder deze categorie.

Eiwit en Zuivel

Goede eiwitten te eten zijn dingen zoals vis en wit Delen van kalkoenen en kippen. Je moet streven naar 2-3 porties per dag te eten. Verschillende noten maken ook voor een goede bron van eiwitten.

Melkproducten, yoghurt en kaas make-up je zuivel selecties. Je moet streven naar twee porties per dag. Zuivelproducten zijn goed voor een optimale gezondheid van de botten bij volwassenen - vooral vrouwen.

Water

Goede oude water. Het is van vitaal belang voor al onze lichamelijke functies goed te laten werken, zoals het helpen van je stofwisseling en je spijsverteringskanaal. Het kan helpen je een vol gevoel langer, en het wast gifstoffen in je lichaam. Consumeer zes tot acht glazen water per dag voor een optimale gezondheid.

Extra tips

Een goede manier voor u op het goede spoor te komen en te blijven op koers is om uw maaltijden van tevoren te plannen. Als je kunt, probeer om uw maaltijden te plannen voor de week. Maak een reis naar de supermarkt in de week, en proberen om de omtrek van de winkel te winkelen, als dit waar de meeste van de gezonde voedingsmiddelen zijn. Neem een ​​gedetailleerde lijst van wat je van plan bent om te eten, en te voorkomen dat de verleidingen van de verwerkte en levensmiddelen met veel suiker.

Een andere manier om jezelf te blijven eten gezond is om gezonde snacks direct beschikbaar waar u ook gaat houden. Versneden groenten, wassen en fruit bereiden en voorraad op noten. Het helpt om ze in één portie containers zetten, zodat je ze gewoon kunt pakken op je weg naar buiten de deur.

Bedenk ook dat als je aan de verleiding, het is OK. Gewoon weer op de rails bij de volgende maaltijd of snack.