Gezondheidsvoordelen van vers citroensap

Gezondheidsvoordelen van vers citroensap

Citroenen altijd populair in de keuken zijn vanwege hun sterke, bijzondere smaak die een boost van smaak kan aan een aantal voedingsmiddelen. Terwijl de schil van een citroen, die krullen uit de schil van de vrucht, mooi specerijen voedsel, het is citroensap die het vaakst wordt gebruikt. U kunt of knijp het recht van een citroen, of koop het sap in de winkel. Niet alleen zal het werken als een krachtig aroma, het zal ook een aantal voordelen voor de gezondheid toe te voegen aan uw dieet.

Vitamine C

Citroensap is rijk aan vitamine C, dat is een van de meest belangrijke antioxidanten daar. Het aanvallen vrije radicalen die oxidatieve schade aan cellen en DNA kunnen veroorzaken.

Limonin

Aanwezig in dezelfde hoeveelheid als vitamine C, limonin is een speciale verbinding die in citroensap. Het helpt kankers van de mond, huid, darm en tandvlees voorkomen.

Cholesterol

Limonin is ook bekend om de hoeveelheid LDL-cholesterol in het lichaam. Dit is het slechte cholesterol dat hartproblemen kan veroorzaken.

Immune System

De hoge niveaus van vitamine C in citroensap ook helpen het immuunsysteem te versterken. In aanvulling op het afweren van schade door vrije radicalen, het bevordert ook de witte bloedcellen de groei, zodat het lichaam binnendringende bacteri├źn en virussen kan vechten.

Artritis

Recente bevindingen gepubliceerd in de "Annalen van de Reumatische ziekten" aantonen dat citroensap en vitamine C telling helpt om de effecten van reumatoïde artritis verminderen.