Gezondheidsvoordelen van Canned Pumpkin

Ingeblikte pompoen is een populair ingrediënt voor het bakken val desserts en andere voedingsmiddelen over de vakantie. Niet alleen is het lekker, maar het kan ook bieden verschillende voordelen voor de gezondheid. Omdat pompoen zit vol met anti-oxidanten en andere voedingsstoffen, sommige onderzoekers geloven dat het kan helpen voorkomen dat bepaalde vormen van de ziekte en gezondheidsproblemen en kan een waardevolle aanvulling op een gezond dieet.

Kenmerken

Ingeblikte pompoen zit vol met voedingsstoffen en pompoen is als een "superfood" door Lauren Sherman van Forbes Magazine, want het bevat krachtige antioxidanten bekend als carotenoïden die cellen kan beschermen tegen schade door vrije radicalen.
Volgens Chiropam.com, een blog bijgehouden door een chiropractor beoefenaar uit Western Australia, pompoen is de grootste bron van alfa-caroteen, en is ook een waardevolle bron van vezels, eiwitten, ijzer en zink.

Nutrition Facts

Volgens NutritionData.com, een kop ingeblikte pompoen zonder zout bevat 83 calorieën, 1 gram vet, 20 gram koolhydraten, 7 gram vezels en 3 gram eiwit. Pompoen is ook laag in cholesterol en natrium, en een goede bron van vitamine E, C, A en K, magnesium, koper, kalium en ijzer geacht. Een aanzienlijk deel van de calorieën uit koolhydraten in elke portie is afkomstig van natuurlijke suikers.

Misvattingen

Sommige mensen ten onrechte denken dat ingeblikte pompoen is gezonder dan verse pompoen, maar Katherine Zeratsky, een Mayo Clinic voedingsdeskundige, meldt dat zowel vers als in blik pompoenen zijn zeer voedzaam, maar dat verse pompoen kan een hoger gehalte aan nutriënten algehele hebben.
Niet alle ingeblikte pompoen rassen zijn identiek in samenstelling. Sommige merken zijn gemaakt met zout, terwijl anderen zoutvrij. Het is belangrijk om de voedingswaarde-etiket zorgvuldig te lezen om ervoor te zorgen dat de ingeblikte pompoen is gezond; gezonde variëteiten bevat alleen pompoen en water.
Pompoenen worden beschouwd als een vrucht, niet een groente zijn, en 90% water.

Voordelen

Volgens de Kristie Leong, MD, ingeblikte pompoen caloriearm zodat het kan worden gebruikt om lage-calorie, gezonde desserts en andere voedingsmiddelen te maken. Dr Leong wees er ook op dat het de hoge niveaus van vitamine C en kalium in pompoen kan helpen voorkomen dat hart-en vaatziekten en houdt de bloeddruk gezond.
LifeClinic.com meldt dat vitamine E vermindert symptomen van premenstrueel syndroom, bepaalde vormen van borstkanker en draagt ​​bij aan een gezonde bloedsomloop. Ingeblikte pompoen bevat een aanzienlijke hoeveelheid vitamine E per portie, dus consumeren het regelmatig kan ook bieden deze voordelen voor de gezondheid.

Overwegingen

Om alle mogelijke gezondheidsvoordelen van ingeblikte pompoen genieten, moet het voedsel worden geconsumeerd op regelmatige basis. Ingeblikte pompoen kan worden gebruikt voor taarten bakken, maken brood en koekjes, en kan ook worden gebruikt in hartige gerechten zoals soepen. Ingeblikte pompoen is verkrijgbaar in de supermarkten en is een veelzijdig ingrediënt die kan worden gebruikt in burgermanspot.