Gezondheidsvoordelen van Avocado's

Gezondheidsvoordelen van Avocado's

Avocado bomen worden geteeld in heel Mexico, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Deze bomen produceren een ronde of eivormige vruchten bekend als een avocado, die soms wordt gekarakteriseerd als een plantaardige plaats. De avocado wordt gebruikt in een verscheidenheid van gerechten, van salades tot sandwiches, en wordt vaak gebruikt om guacamole en andere dips maken. Naast de aparte smaak is dit fruit vaak gewaardeerd voor zijn gezondheidsvoordelen, van verlagen van het cholesterolgehalte te leveren essentiële voedingsstoffen.

Vermindert Cholesterol

Volgens een studie door onderzoekers van het Mexicaanse Instituut voor Sociale Zekerheid 1996, individuen die een avocado-rijk dieet aten ervaren een significante vermindering van het cholesterolgehalte. Die op de studie hadden een gemiddelde 16 procent reductie in serum totaal cholesterol na slechts zeven dagen. Tegelijkertijd, HDL niveaus goede cholesterol steeg met 11 procent. Na afloop van de studie, vonden de onderzoekers dat een dieet rijk aan avocado's lipidenprofiel kan verbeteren, vooral in die met een milde gevallen van hoge cholesterol.

Verbetert de Gezondheid van het hart

Avocado's zijn rijk aan kalium en foliumzuur. Volgens het National Institute of Health, foliumzuur helpt bevorderen gezondheid van het hart, terwijl de informatie vrijgegeven door de USDA blijkt dat kalium kan ook helpen het hart te beschermen. Kalium helpt om de bloeddruk, wat het risico op hartaanvallen en beroertes kan verminderen verlagen. Degenen die folaat-rijke voeding consumeren een verlaagd risico op hart- en vaatziekten dan degenen die niet hoger foliumzuurspiegels verbruiken.

Beschermt tegen Kanker

Avocado's bevatten verschillende voedingsstoffen die het lichaam beschermen tegen kanker te helpen. Ze zijn een goede bron van onverzadigde vetzuren, alsmede een aantal carotenoïden, die bewezen kankervechters. Zowel oliezuur en vitamine E, die gevonden in avocado, wordt aanbevolen om deze risico op borstkanker. In een studie januari 2005 door de UCLA Center for Human Nutrition, avocado's werden gevonden prostaatkanker door hoge niveaus van luteïne en beta-caroteen remmen.

Helpt Body absorberen Vitaminen

Een maart 2005 onderzoek in het "Journal of Nutrition" hebben aangetoond dat het eten van avocado's samen met andere voedzame voedingsmiddelen geholpen het lichaam gemakkelijker de vitaminen die door deze voedingsmiddelen te absorberen. Dit komt door het hoge vetgehalte van de avocado. Veel vitamines gevonden in spinazie, wortelen en andere groenten zijn in vet oplosbaar, dus eten ze samen met avocado's kan het lichaam 5,1-15,3 maal meer voedingsstoffen op te nemen. Om deze verhoogde absorptie genieten, voeg gesneden avocado met een salade.

Biedt Gezonde Fat

Hoewel veel mensen schuwen vetrijke voedingsmiddelen, de avocado bevat een hoog gehalte aan gezonde onverzadigde vetten. Dit maakt een goede bron van vet die proberen slagader verstopping verzadigde vetten in veel vlees en kaas vermijden. De gezonde vet in een avocado is een goede bron van vet voor vegetariërs en anderen die proberen om de inname van dierlijke producten te beperken.