Gezondheidsrisico's van overgewicht bij kinderen

Gezondheidsrisico's van overgewicht bij kinderen

Obesitas zijn exponentieel stijgen in de Verenigde Staten, en helaas de gezondheidsrisico's van overgewicht geen kinderen sparen. Volgens de Nemours Foundation, bijna een op de drie kinderen met overgewicht of obesitas. Gezondheidswerkers zich vooral zorgen over deze trend, omdat zwaarlijvige kinderen zijn tekenen van gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk en type 2 diabetes, die voorheen werden alleen gezien bij volwassenen.

Definitie

Een kind wordt beschouwd als zwaarlijvig als hij draagt ​​te veel overtollig lichaamsvet. Obesitas bij kinderen is klinisch gedefinieerd als een body-mass index (BMI) in het 95e percentiel of hoger voor het geslacht en de leeftijd van het kind, volgens de Centers for Disease Control. Obesitas kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder een genetische stoornis, maar de meest voorkomende oorzaak van obesitas is te veel eten en te weinig oefenen. Helaas, zwaarlijvige kinderen hebben hogere risico's voor een groot aantal medische problemen.

Hoge bloeddruk en cholesterol

Hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte zijn twee van de belangrijkste oorzaken van hart-en vaatziekten, en normaal gesproken slechts een gezondheids-zorg voor volwassenen. Zwaarlijvige kinderen, echter, zijn een groter risico voor beide van deze voorwaarden en kunnen full-blown hart-en vaatziekten door de tijd dat ze volwassen zijn hebben. Een verrassende studie uitgevoerd door de American Heart Association bleek dat zwaarlijvige kinderen hadden niveaus van slagader plaque die vergelijkbaar zijn met die bij een 45-jarige volwassen waren. Het gemiddelde cholesterolgehalte van de kinderen in de studie was 223,4 mg / dL - bijna 50 punten hoger dan het aanvaardbare niveau voor volwassenen. Een andere studie uitgevoerd in Duitsland bleek dat de slagaders van de obese kinderen waren stijver en smaller dan die van kinderen van een normaal gewicht.

Diabetes

Obese kinderen hebben ook een veel groter risico op het ontwikkelen van ouderdomsdiabetes. Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Michigan Health System bleek dat zwaarlijvige kinderen zijn twee keer meer kans op diabetes dan hun leeftijdsgenoten met een normaal gewicht hebben. Een andere studie aan de Yale University ontdekten dat een op de vier kinderen met overgewicht vertoonden vroege tekenen van diabetes, zoals een hoge bloedsuikerspiegel. Dit is bijzonder gevaarlijk omdat diabetes uiteindelijk leiden tot blindheid en nierziekten.

Slaap Apneu

Obese kinderen hebben ook een hoger risico op het ontwikkelen van slaapapneu, een gevaarlijke aandoening die veroorzaakt ademhaling even moet stoppen tijdens het slapen. Dit voorkomt dat een goede nachtrust en kan leiden tot gedrags-en leerproblemen. Bovendien kan het bijdragen tot chronische slaapgebrek, die chemische veranderingen in de bloedvaten aanleiding kan, volgens de American Heart Association. Slaapapneu is een aandoening die meestal wordt alleen gezien bij volwassenen. De American Academy of Pediatrics schat dat bijna 35 procent van de zwaarlijvige kinderen hebben slaapapneu.

Depressie

Obesitas bij kinderen is ook gekoppeld aan een depressie. Dit kan worden gerelateerd aan een laag zelfbeeld en negatieve behandeling door andere kinderen. Een studie uitgevoerd bij Necker-Enfants Ziekenhuis in Frankrijk ten opzichte van zwaarlijvige kinderen van niet-obese diabetische kinderen en vond dat de zwaarlijvige kinderen hadden slechtere sociale vaardigheden en een hogere mate van depressie en andere psychiatrische stoornissen. Dr Jeffery Schwimmer getest groepen van obesitas en een normaal gewicht kinderen en vond dat zwaarlijvige kinderen waren vijf keer meer kans om ontevredenheid te melden met hun leven.

Het Goede Nieuws

Het is duidelijk dat obesitas bij kinderen is een ernstig probleem. Het goede nieuws is echter dat deze gezondheidsrisico's zijn meestal reversibel als een kind gewicht verliest. Als uw kind zwaarlijvig is, overleg dan met uw arts over het ontwikkelen van een voeding en lichaamsbeweging plan. De American Heart Association beveelt aan dat alle kinderen krijgen minstens 30 minuten lichaamsbeweging per dag. Zwaarlijvige kinderen kunnen ook profiteren van een gezonde voeding benadrukken verse groenten en fruit, magere eiwitten en volkoren granen.