Gezondheidsrisico's in verband met gevaarlijk afval

Gezondheidsrisico's in verband met gevaarlijk afval

We worden blootgesteld aan gevaarlijk afval per dag, in de vorm van industriƫle verontreinigende stoffen en verontreinigd grondwater, naast vele andere bronnen. Gevaarlijk afval is gekoppeld aan een verscheidenheid van gezondheidsproblemen over meerdere decennia door middel van statistische studies als anekdotisch bewijs van gezinnen die leven in de buurt van giftig afval sites en het ervaren van aanhoudende kwalen.

Kanker

Volgens het Environmental Protection Agency (EPA), zijn er meer dan dertigduizend giftig afval locaties in het land, en de bewoners in elke provincie met een dergelijke site vertoonden statistisch significant hogere tarieven van de dood van bepaalde vormen van kanker dan mensen die niet wonen in nabijheid van giftig afval. Men toonde verhoogde sterfte aan kanker van de blaas, long, rectum, slokdarm, maag en dikke darm. Vrouwen hadden niveaus van dood verhoogd van kanker van de longen, borst, rectum, grote intenstine en maag.

Astma

Een studie van de New York State Department of Health bijgehouden incidentie van astma bij kinderen die leven in de buurt van giftig afval sites. Hoewel ze vonden dat de totale incidentie van astma bij kinderen gecorreleerd met meerdere variabelen, zoals leven met rokers, met broers en zussen met astma, leven met dieren, zoals honden en katten, en het hebben van de ouders het te druk om ze naar de dokter, ze toch ook gevonden een verband tussen astma en de nabijheid van giftig afval. Onderzoekers de hypothese van de resultaten die ambient ammonia van nabijgelegen fabrieken bijgedragen aan het voorkomen van astma bij deze kinderen.

Hormoonontregeling

Volgens de Natural Resources Defense Council (NRDC), giftig afval van farmaceutische residuen, verbranding van kunststoffen, residuen van bestrijdingsmiddelen, en een verscheidenheid aan andere bronnen kan verstoring van het endocriene systeem veroorzaken door het nabootsen van de natuurlijke hormonen die verantwoordelijk zijn voor de groei, vruchtbaarheid , en regulering van fysische processen. Dit kan problematisch zijn voor volwassenen, maar vooral destructief voor zuigelingen en foetussen drachtige, die een verscheidenheid van symptomen manifesteren, van seksuele afwijkingen tot onderdrukking van het immuunsysteem.