Gezondheidsproblemen Wanneer stoppen met roken

Gezondheidsproblemen Wanneer stoppen met roken

Mensen stoppen met roken vaak te wijten aan gezondheid en fitness zorgen. Echter, het breken van je verslaving aan sigaretten en de nicotine in hen kan gepaard gaan met een aantal gezondheidsproblemen, die het gevolg is van ontwenningsverschijnselen, chemische veranderingen in het lichaam, en het verwijderen van giftige stoffen uit de neus, keel en longen zijn.

Duizeligheid

Duizeligheid of licht in kunnen voorkomen gedurende de eerste één of twee dagen na het stoppen met roken, door het verlies van nicotine in de hersenen.

Hoofdpijn

Hoofdpijn zijn heel gebruikelijk in de eerste paar weken, als je hersenen chemie begint te passen aan het leven zonder nicotine.

Moeite met concentreren

Gevoelens van vaagheid of gebrek aan focus zijn gebruikelijk in de eerste paar weken als je eenmaal stoppen met roken.

Slaapproblemen

Veranderingen in het slaappatroon, zoals slapeloosheid of vroeg wakker voordat de wekker in de ochtend, kan optreden in de eerste paar dagen na het stoppen. Deze veranderingen en het gebrek aan nicotine in uw systeem kan ook leiden tot algehele vermoeidheid voor de eerste paar weken na het stoppen met roken.

Bovenste luchtwegklachten

Voorkomende bovenste luchtwegen verschijnselen na stoppen met roken onder meer hoesten, beklemming op de borst, een loopneus of symptomen lijken op een verkoudheid of allergie. Ze meestal beginnen te vervagen binnen een maand na het stoppen.

Constipatie

Constipatie of onregelmatige stoelgang vaak in de eerste maand als gevolg van de veranderde de chemie in je lichaam als je eenmaal stoppen met roken. Het eten van een dieet rijk aan vezels en drinkwater zal dit symptoom bestrijden.