Gezondheidsgevolgen van shaken baby syndroom

Shaken baby syndroom is het gevolg van een zuigeling wordt heftig geschud. Verwondingen veroorzaakt door dit soort misbruik in het algemeen voorkomen bij kinderen onder de leeftijd van twee jaar, maar kan ook voorkomen bij kinderen zo oud als de vijf jaar.

Behandeling

Onmiddellijke behandeling nodig is om te bepalen of levensbedreigende letsels aanwezig zijn en om te beslissen welke actie nodig is om verdere complicaties of overlijden te voorkomen. De behandeling kan bestaan ​​ademhalingsondersteuning of chirurgische procedures om interne bloeden te stoppen.

Fysieke Verwondingen

Volgens de State University van New York, kan shaken baby syndroom braken, hersenschudding, epileptische aanvallen, ademhalingsproblemen en zelfs de dood veroorzaken.

Psychologische effecten

Slachtoffers van shaken baby syndroom hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van psychische aandoeningen, zoals depressie, paniekstoornis, dissociatieve stoornis, ADHD en posttraumatische stress-stoornis.

Gedragsproblemen

Adolescenten die werden misbruikt als kinderen zijn 25 procent meer kans op gedragsproblemen vertonen zoals slechte prestaties op school, drugsgebruik en tienerzwangerschappen. Ouders die het slachtoffer zijn van kindermishandeling waren hebben een hogere kans op een misbruik van hun eigen kinderen.

Langetermijneffecten

Shaken baby syndroom kan blindheid, verlamming, verminderde ontwikkeling van de hersenen, hersenverlamming, mentale retardatie, groeiproblemen, epileptische stoornissen of leerstoornissen veroorzaken.

Prognose

Zuigelingen die ernstige schudden leed hebben een grote kans op het ontwikkelen van een neurologische of geestelijke handicap. Sommige slachtoffers van shaken baby syndroom zal constante medische zorg nodig hebben voor hun hele leven.