Gezondheidseffecten van Vegetarian & Vegan Diëten

Gezondheidseffecten van Vegetarian & Vegan Diëten

Vegetarische en veganistische diëten bieden bescherming op twee manieren. Ze verminderen het aantal schadelijke voedingskeuzes een persoon kan maken en ze verhogen het aantal gezonde voedingskeuzes, simpelweg door het verminderen of elimineren van dierlijke producten als een optie.

Lagere Cancer tarieven

Elimineren rood vlees uit de voeding is aangetoond dat de snelheden van specifieke kanker van de longen en de lever te verlagen. Kanker van de slokdarm en colon blijken ook direct geassocieerd met de inname van rood vlees.

Verbeterde Hearts

Vegetarische diëten hebben aangetoond dat de bloeddruk verlagen en het risico van hypertensie verminderen. Vegetariërs lijden ook minder problemen met hart-en vaatziekten.

Lagere Cholesterol

Elimineren of het eten van minder dierlijke vetten verlaagt serum cholesterol door het verminderen van verzadigd vet, wat de bloedstroom uit het voedsel dat we eten komt. Producten gemaakt van soja, vaak geconsumeerd als vlees of zuivel vervanger, actief het cholesterolgehalte te verlagen vanwege de isoflavonen die ze bevatten.

Algehele gezondheid

Vegetarische en veganistische diëten worden voorgeschreven door artsen voor patiënten in herstel van chronische ziekte en een grote operatie. De bijbehorende voedingswaarde voordelen, gecombineerd met de eliminatie van slechte voedingskeuzes, verlichten het lichaam van de negatieve impact van een aantal risicofactoren voor de ziekte.

Slanker lichaam

Omdat het voedsel items vegetariërs en veganisten doen verbruiken (fruit, groenten en granen) zijn gevuld met vezels, ze de neiging om minder dan degenen die maaltijden te consumeren arm aan vezels te eten. Fiber helpt de maag om sneller een vol gevoel en helpt spoelen het spijsverteringskanaal.