Gezondheid voordelen van lijnzaad in Mannen

Gezondheid voordelen van lijnzaad in Mannen

De vlasplant is gecultiveerd als een bron van voedsel sinds de oudheid. Het groeit tot een hoogte van ongeveer 3 meter en kan worden gevonden in koude, noordelijke klimaten. Het zaad dat wordt geproduceerd uit de bloem bevat lignanen, eiwitten en voedingsvezels. Velen hebben lijnzaad of lijnzaadolie toegevoegd aan hun dieet vanwege de grote voordelen voor de gezondheid.

Significante Omega 3 vetzuren

Lijnzaad heeft een hoog gehalte van alfa-linoleenzuur, dat het equivalent van de omega-3 vetzuren in sommige vissen. Omega-3 vetzuren zijn noodzakelijk voor een goede hersenfunctie en algemene ontwikkeling van het lichaam. Deze zuren helpen ook gezondheidsproblemen als gevolg van obesitas, een groot probleem bij Amerikaanse mannen voorkomen.

Voordelen van de Colon

Darmkanker leidt de kanker in de aanval op zowel mannen als vrouwen. Goede vezels is essentieel voor de goede werking darmen; lijnzaad biedt onoplosbare vezel die constipatie vergemakkelijkt en bevordert een goede gezondheid in het colon.

Een natuurlijke antioxidant

Men ervaart AMS (verouderende man syndroom) tussen de leeftijd van 35 en 65. De natuurlijke antioxidanten in de lignanen van vlas is gevonden dat de activiteit van vrije radicalen die cellen kunnen beschadigen verminderen, vertraagt ​​daarmee het verouderingsproces.

Verlaagt het cholesterolgehalte

Vlas biedt oplosbare vezels en onoplosbare vezels. Oplosbare vezels werkt cholesterolverlagers, het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten, de belangrijkste doodsoorzaak voor mannen in de Verenigde Staten.

Helpt bij het bestrijden Diabetes

Door modereren de afgifte van glucose in het bloed, de vezel vlas helpt strijd tegen diabetes, die erectiele disfunctie veroorzaken.

Shields Tegen ProstrateCancer

Lignanen, gevonden in de vlasplant, hulp in het balanceren van hormoonspiegels en voorkomen de vorming van een kankergezwel. Lignanen trage groei van kankercellen in de mannen al gediagnosticeerd met prostaatkanker, de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen.