Gezondheid voordelen van bittere meloen

Bittere meloen (ook bekend als bittere pompoen) is een groente die op grote schaal wordt gebruikt in de Aziatische landen. Het heeft zijn referentie in het oude Ayurveda, om zijn meerdere voordelen voor de gezondheid. Het smaakt bitter en het belang ervan in de westerse voeding kwam sinds de laatste tijd, als een hulpmiddel om de gevreesde ziekte van diabetes te bestrijden.

Beschrijving en Nutritional Voordelen

Bittere meloen lijkt op een komkommer met gegroefde tuberkels door het hele lichaam. Het is verdeeld in twee categorieën, een is lichtgroen en langwerpig, terwijl de andere is ovaal en heeft een donker groene kleur. Bittere meloen bevat 92 procent vocht en is geen vet. Het is rijk aan ijzer, beta-caroteen, calcium, kalium, magnesium, foliumzuur, fosfor, mangaan en vitaminen.

Bitter Melon en bloedziekten

Bittere meloen helpt bij de zuivering van bloed. Het is nuttig bij de behandeling van bloedziekten zoals bloed kookt, toxemia jeukt, ringworm en andere schimmelinfecties.

Bitter Meloen en Diabetes

Bittere meloen ook bekend als plantaardige insuline, wordt veel gebruikt als anti diabetische behandeling zonder potentiële bijwerkingen. Volgens een onderzoek gezamenlijk door Garvan Institute of Medical Research en Shanghai Institute of Materia Medica uitgevoerd, zijn er vier verschillende componenten van de bittere meloen die het enzym AMPK activeert. Dit is een eiwit dat brandstof metabolisme stimuleert en maakt glucoseopname. Bovendien vermindert insulineresistentie, een aandoening waarbij diabetici niet goed hanteren en zuigen insuline ..

Bitter Meloen en diabetes-gerelateerde ziekten:

Bittere meloen helpt ook om de bestrijding van de omstandigheden die door diabetes. Het voorkomt vooral diabetes gerelateerde cataract, neuropathie en gastro-intestinale stoornissen. Echter, zijn deze feiten op basis van onderzoek uitgevoerd op dieren in plaats van mensen.

Bitter Melon en andere ziekten

Bittere meloen is ook behulpzaam geweest in behandelingen van aandoeningen van de luchtwegen zoals astma, bronchitis, rhinitis en faryngitis. Volgens Dr Loretta Lanphier, Klinische Voedingsdeskundige, van Oasis Uitgebreid Wellness, bittere meloen ook klinisch demonstreert een plantaardige stof die het enzym guanylaatcyclase, die gekoppeld is aan de ontwikkeling van kanker remt bevatten.

Bitter Melon en Weight Loss

Volgens bittere meloen is van oudsher gebruikt als een gewichtsverlies steun in India. Dr Lanphier, gelegen een onderzoek aan de Universiteit van Hong Kong, waar bittere meloen toegevoegd in dieet van ratten gevoed met een vetrijk dieet, geopenbaard aan vetopname te blokkeren in het lichaam. Met andere woorden, wordt gezegd dat adipositas verminderen.

Bitter Melon en Side Effects

Bittere meloen supplementen moeten worden genomen onder toezicht van een arts. Bittere meloen beïnvloedt glucosewaarden dus het kan interfereren met diabetes medicijnen of insuline therapieën. Bovendien cholesterol verlagende medicijnen en bittere meloen kan ook tegenstrijdigheden. Opgemerkt dient te worden vermeden tijdens de zwangerschap omdat het leidt tot premature weeën complicaties. Dit leidt ook tot diarree en buikpijn.