Gezondheid Activiteit Plannen voor peuters

Gezondheid Activiteit Plannen voor peuters

Peuters, die zijn kinderen van 1 tot ongeveer 3, zijn voortdurend leren over en het verkennen van hun omgeving. Ze staan ​​te popelen om nieuwe dingen te ontdekken en zijn oud genoeg om basisinformatie over hun gezondheid te leren. De meest effectieve manier om peuters over gezondheid te leren is om dingen eenvoudig te houden, hands-on en plezier. Lessen moeten kort zijn, omdat hun vermogen om aandacht te besteden is van korte duur. Herhaling is ook belangrijk, dus zelfs na de eerste les die hen herinneren aan wat werd geleerd in alledaagse situaties.

Gezond eten

Er zijn verschillende manieren om peuters over gezond eten te leren. Neem uw peuter naar de supermarkt en praten over gezonde voeding keuzes tijdens het winkelen. Speelplekken moet bevatten gezonde pretend-food keuzes, zoals fruit en groenten. Als u niet in staat om een ​​stuk speelgoed collectie met gezond voedsel te vinden zijn, maken een op de klei met uw peuter en bespreken waarom de voedingsmiddelen zijn gezond. Betrek je peuter in de maaltijdbereiding en geef haar eenvoudige taken zoals roeren koude gerechten of ingrediënten toe te voegen, zoals zaden of rozijnen aan een salade.

Geschiktheid

Peuters zijn actief ontdekkingsreizigers, zodat het gemakkelijk is hen te leren over fitness. De meeste kinderen houden ervan om te gaan wandelen en kijken naar de natuurlijke omgeving. Als je een park of bos in de buurt van uw huis, het plannen van korte wandelingen door de natuur met je peuter. Op dagen dat het weer is te regenachtig of te koud is om tijd buitenshuis door te brengen, veilig spelen, actieve spelletjes binnen. Kinderen kunnen lopen of springen in de plaats, volg oefening video's ontworpen voor kinderen of leren stretching en eenvoudige yoga houdingen. Volwassenen moeten oefenen met peuters zodat de kinderen leren door het voorbeeld en geen oefening niet als een karwei. Wanneer er beweging is leuk, er is weinig inspanning die nodig is voor het maken er een gewoonte van.

Body Afbeelding

Naast het leren over de wereld om hen heen, peuters ook genieten van het verkennen van hun eigen lichaam. Het is belangrijk om positief lichaamsbeeld bericht vroeg beginnen. Heeft kinderen een tekening maken van hun lichaam en tonen trots de foto's op een prikbord of muur. Op een groot stuk papier, sporen rond het lichaam van uw peuter en laat haar de kleur van de omtrek. Tijdens het werken, praten over lichaamsdelen en bieden positieve berichten lichaamsbeeld over.

Dental Health

Uw peuter kan zijn eerste tandartsbezoek zo vroeg als een jaar oud zijn. Dit is een spannende tijd voor een jong kind en een geweldige manier de aftrap voor een activiteitenplan over tandheelkundige gezondheid. Het vergemakkelijkt ook de angst voor een bezoek aan de tandarts bij check-ups zijn een gewoonte vroeg in het leven. Thuis, leren je kind een goede mondhygiëne gewoonten, poetsen en flossen samen in de ochtend en voor het slapen gaan. Als uw kind eet lunch thuis, kan hij poetsen na de lunch of voor het nemen van een middagdutje.