Gezonde voeding voor Atletisch People

Gezonde voeding zijn essentieel voor sporters, omdat ze behoefte aan extra energie en uithoudingsvermogen om te presteren in de sport. Het lichaam heeft vitaminen, mineralen, koolhydraten, eiwitten en andere voedingsstoffen een effectieve atletische machine. Hoog-energetische voedingsmiddelen zoals gekiemde brood, wortelen en andere gezonde carb bronnen zijn vitale onderdelen van een gezonde voeding voor sporters. Voordat een groot spel of zwemmen ontmoeten atleten nodig hebben om hun lichaam brandstof voor optimale prestaties.

Raw Foods en Protein

Eiwit is essentieel voor sporters, omdat deze voedingsstof bouwt en onderhoudt spierweefsel. Sporters met een goede spiertonus zijn in staat om meer te bereiken succes veel gemakkelijker. Voedingsmiddelen die eiwit bevatten zijn kip, vis, kalkoen, rundvlees en andere vleessoorten. Echter, sommige atleten heeft eiwitten, maar ze zijn niet in staat om vlees te eten om religieuze of andere redenen. Deze atleten moeten plantaardige eiwitbronnen zoals bonen, peulvruchten, of spirulina verbruikt. Spirulina is een blauw-groene zee algen die vitaminen, mineralen en goed verteerbaar eiwit bevat. U kunt een groene smoothie met spirulina poeder voor een optimale voeding te maken.

Rauw voedsel zijn ook top voeding voor athletes.This dieet helpt om gezond weefsel en spieren, in aanvulling op te bouwen tot een hogere energie en reiniging van het lichaam van gifstoffen. Consumeren 5-8 porties groenten per dag. Goede keuzes zijn erwten, wortelen, komkommer, squash, donkere bladgroenten sla, broccoli, spinazie, en andere greens. Eet je voedsel rauw of stoom aan kwaliteit voedingsstoffen behouden. Het koken van voedsel vernietigt vitale enzymen en vitaminen. Sommige vitamines verloren gaan door middel van warm eten, maar niet zoveel als zijn verloren frituren of bakken.

Gezonde Vetten en Oliën

Sporters moeten ook royale porties van gezonde vetten en oliën dagelijks verbruikt. Gezonde vetten zijn omega-3 vetzuren. Deze vetzuren worden in vis, zoals zalm, tonijn en kabeljauw. U vindt er ook omega-3 vetten in zonnebloempitten, pinda's, eieren en oliën zoals olijfolie, levertraan, lijnzaadolie en druivenpitolie. Eet salades overgoten met zonnebloempitten en olijfolie. Neem een ​​eetlepel levertraan dagelijkse of aan te vullen uw dieet met zalmolie capsules. Gezonde vetten verminderen ontstekingen in het lichaam, wat gunstig is voor sportprestaties. Goede vetten en oliën, smeer ook de gewrichten, het verbeteren van de mobiliteit en uithoudingsvermogen.

Hart-gezonde vetten kan ook worden gevonden in avocado's, bonen, walnoten, gemalen lijnzaad en tofu.

Hydratatie

Drink veel water per dag. Hydratatie is een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding voor sporters. Tijdens lichamelijke activiteit het lichaam zweten en water verloren. Om de prestaties en energie-niveaus water te houden moet continu worden vervangen gedurende de dag. Atleten moeten de helft van hun lichaamsgewicht per dag te consumeren in fluid ounces van water. Bijvoorbeeld, als een persoon weegt 160 £ hij ten minste 80 gram water per dag consumeren. Er zijn ongeveer 16 liter water per glas, afhankelijk van de grootte van uw glas, dus 80 liter water per dag ongeveer vijf volle glazen zou zijn. Lichamelijke activiteit kan verlangen dat een persoon drinkt nog meer water, zodat het luisteren naar het lichaam signalen voor de dorst is van vitaal belang. Tijdens een sportevenement, moeten atleten voortdurend hun batterijen opladen met water. Water helpt ook bij de spijsvertering en verbetert vitamine absorptie in het lichaam. Water levert voedingsstoffen naar de cellen, waar ze het meest nodig zijn, terwijl het nemen van afval. Een andere manier om aan te geven of u in genoeg water hebben genomen is om te kijken naar je urine. Uw urine zal fel geel in de ochtend en geleidelijk meer helder als de dag vordert geworden zijn. Tegen de tijd dat je klaar bent om naar bed uw urine moet bijna duidelijk zijn. Dit is een indicatie dat je hebt uitgespoeld alle giftige stoffen voor de dag, naast het verstrekken van uw lichaam met voldoende hydratatie.