Gezonde dieet tips voor tieners

Gezonde dieet tips voor tieners

Tieners hebben veel voeding tijdens de adolescentie. Het eten keuzes die zij maken op dit moment, volgens Frances Sizer in haar boek "Nutrition: De wetenschap van het Eten," zal grote invloed hebben op hun huidige en toekomstige gezondheid. Het eten van recht voor het ontbijt, de lunch en het diner zijn allemaal belangrijk voor tieners. Het verkrijgen van de juiste voeding en voedingsstoffen kan een gezond lichaam nu en in de volwassenheid betekent. Het is slechte eetgewoonten, zoals het consumeren van fast food en junk food, die ervoor zorgen dat ze obese volwassenen, Sizer suggereert.

Ontbijt

Sla nooit het ontbijt. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, of dat is wat ze zeggen toch. Tieners die het juiste voedsel in hun ontbijt krijgen minder kans om snack op junk food gedurende de dag, volgens de "Williams 'Essentials van Voeding & Dieet Therapie." Een kom ontbijtgranen is niet genoeg hoor. Tieners moeten vermijden suikerhoudende voedingsmiddelen voor het ontbijt. Kies volkoren granen, magere melk en zorg ervoor om te gooien in een glas sinaasappelsap voor een boost van vitamine C. Het toevoegen van vers fruit tot ontbijtgranen, zoals aardbeien of bosbessen, is ook een zeer gezonde keuze.

Lunch

Lunch moet een lichte maaltijd die ongeveer 1,5 gram bevat zijn. eiwit. Tieners hebben ongeveer 5 oz. van de hele dag eiwit. Een uitstekende keuze voor de lunch is een frisse salade. Sla, groenten, noten, zaden en vetarme kaas en dressing zijn een geweldige en energieke combinatie. Vermijd vleeswaren voor een gezonder dieet, vasthouden aan verse kipfilet en vis voor magerder vlees opties. Als lunch op school is een must, bezuinigen op friet en pizza (slechts één snee) en hebben een kant van wortelen of andere groenten. Leren om gezonde keuzes te maken binnen de slechte beschikbaarheid keuze is gezond en behulpzaam.

Diner

Het diner zal een grotere maaltijd en moet een tijd zijn in het leven van de tiener als ze gaan zitten, ontspannen en band met hun familie. Controle over de porties is het belangrijkste bij het diner, volgens Sizer in "Voeding: De wetenschap van het Eten." Naast de 5 oz. van vlees elke dag, de USDA MyPyramid beveelt 6 oz. van granen, 2 1/2 kopjes van groenten, 1 1/2 kopjes van fruit en 3 kopjes melk. Dus het diner moeten omvatten wat is gemist in de rest van de dag, zonder iets te overdrijven.

Snacks

Gezonde snacks die tieners moeten kiezen zijn rauwe groenten en fruit, maar ook noten. Vermijd vet gevulde aardappel chips en zoete snoepjes. Junk food is goed, met mate, maar moet niet worden gegeten op een dagelijkse basis.