Gevolgen van verstoorde slaap

Gevolgen van verstoorde slaap

Een mei 2008 artikel Better Sleep Raad citeert studies die schatten dat $ 150.000.000.000 per jaar verloren gaat van de productiviteit en ziekteverzuim als gevolg van slaapproblemen. Uit een onderzoek van de Raad in 2007 ook aangegeven dat de respondenten gekoppeld slechte prestaties op het werk aan chronisch slaapgebrek, met inbegrip van slechte kwaliteit en nauwkeurigheid van het werk, problemen met oordeel of helder denken, en problemen met het geheugen voor belangrijke details. Echter, slechts 13 procent van de werknemers aangegeven dat zij bereid waren in de tijd en moeite om te zetten naar hun slaap, een cijfer dat niet zo verwonderlijk gezien het feit dat veranderingen in levensstijl nodig te verbeteren.

Vaak Slaapproblemen

De meeste mensen lijden aan een of ander moment van gemeenschappelijke problemen in verband met slechte slaaphygiëne, zoals slapeloosheid, te-vroeg ontwaken, of het krijgen in de gewoonte van het naar bed gaan te laat. Zoals elke ouder weet, kan een nieuwe baby in het huis aanzienlijk slaaptekort veroorzaken totdat baby begint te slapen door de nacht. Personen die ploegenarbeid doen zijn ook onderworpen aan problemen slapen omdat hun circadiaanse ritmes of lichaam ernstig kunnen worden verstoord. Sommige van deze storingen kunnen vrij gemakkelijk worden opgelost met elementaire slaaphygiëne technieken. Maar wanneer ze chronisch worden en invloed hebben op het functioneren, is behandeling nodig. Zelfs 30 minuten van slaaptekort herhaald over meerdere nachten kan een montage slaap schuld die niet kan worden terugbetaald veroorzaken en dat zal fysiek en mentaal functioneren beïnvloeden.

Gevolgen van chronische verstoring van de slaap

Personen die een slechte slaaphygiëne en het zicht van de gewoontes en routines die meestal klaar hen voor de slaap niet noodzakelijkerwijs werkelijke slaap ziektes hebben verloren. Bijvoorbeeld, mensen met obstructief slaapapneu stoppen meerdere keren de ademhaling tijdens de nacht, ruk wakker proberen hun adem, herhaal dan de cyclus over en voorbij. Onbehandeld, ze lijden aan overmatige slaperigheid overdag, concentratieproblemen en geheugen, prikkelbaarheid, vermoeidheid, beroerte, pulmonaire hypertensie en hoge bloeddruk. Slaapapneu kan ook leiden tot myocardiale ischemie, waarbij het hart onvoldoende voeden zuurstof naar de spieren te voeden. Een studie uit 2003 bleek dat vrouwen die vijf uur of minder sliepen een nacht zijn 45 procent meer kans op een hartaanval hebben. Een recente studie gekoppeld ook gebrek aan slaap en het slecht functioneren van de zenuwbanen in de hersenen met psychische aandoeningen, zoals depressie.

Het effect op Bed Partners

Slapen met een partner met slaapapneu, rusteloze benen syndroom of een andere chronische verstoring van de slaap kan je in gevaar voor de slaap problemen. Er is geschat op een partner verliest 8 uur slaap per week als ze worden gestoord door een snurker, waardoor het opzetten van de partner voor serieuze slaap schulden. Hetzelfde gebeurt wanneer een persoon praat in hun slaap of maakt bewegingen die de partner wakker te houden.

Slaaphygiëne Works

Basis slaaphygiëne strategieën kunnen helpen bij sommige mensen brengen hun slaapcyclus onder controle. Gebruik de slaapkamer alleen om te slapen. Niet lezen, tv kijken of werken in bed. U wilt het bed met slapen en je liefdevolle partner associëren. De ruimte moet overzichtelijk, koele en serene slaap te moedigen. Zorg ervoor dat uw bed geeft u de ondersteuning die u nodig hebt om pijn die slapeloosheid kan veroorzaken te voorkomen. Drink geen cafeïnehoudende dranken in de buurt van het slapengaan. In feite, helemaal bevrijden jezelf van cafeïnehoudende dranken is optimaal, vooral als je gevoelig bent voor cafeïne of suiker zijn. Ga naar bed op hetzelfde tijdstip elke avond en wakker op hetzelfde tijdstip elke ochtend, ook in het weekend of op vakantie. Behandeling zoeken van een gekwalificeerde arts als uw slaapproblemen chronisch worden en beginnen om je leven beïnvloeden. Hij kan u helpen bij het samenstellen van een behandelplan voor uw en uw partner start slapen en zich beter te voelen te helpen.