Gevolgen van Being Premature

Gevolgen van Being Premature

Elk jaar in de Verenigde Staten, zijn naar schatting 1 op de 8 premature baby's geboren met een verhoogd risico op ernstige gezondheidsproblemen, ontwikkelings- en gedragsproblemen, de Centers for Disease Control en Prevention rapport. Geboren meer dan drie weken vóór hun vervaldag, premature baby's vereisen gespecialiseerde zorg en worden geconfronteerd met een hoger risico op levenslange complicaties dan voldragen baby's. Inzicht meer over de risico's van prematuriteit kan u helpen weloverwogen gezondheidszorg keuzes voor uw baby.

De Feiten

Premature baby's zouden minder dan £ 2 gewicht en vereisen gespecialiseerde zorg in een neonatale intensive care unit nadat ze geboren zijn. Vroeggeboorte was ooit een belangrijke doodsoorzaak bij pasgeboren baby's, maar medische vooruitgang betekenen nu premature baby's worden langer en gezonder leven leeft. Ongeveer 90 procent van de te vroeg geboren baby's die iets minder wegen dan twee kilo of meer overleven, volgens KidsHealth.org. In het algemeen, hoe meer premature baby, hoe groter de kans op complicaties en hoe lager de overlevingskans.

Problemen Zoals Preemies

Ademhalingsproblemen als gevolg van onderontwikkelde longen;: Bij de eerste geboren wordt, kan een premature baby de volgende ervaren infectie; lage bloedsuikerspiegel; moeite met het handhaven van zijn lichaamstemperatuur; bloeding in de hersenen; darmproblemen; en voedingsproblemen. Veel voorkomende problemen bij pasgeboren preemies omvatten apneu, een aandoening waarbij een baby stopt met ademen gedurende meer dan 15 seconden per keer, waardoor zijn hartslag te vallen en de huid te bleek of blauw worden; bloedarmoede, een aandoening gekenmerkt door een tekort aan rode bloedcellen die helpen dragen zuurstof aan het lichaam; en geelzucht. Geelzucht treft naar schatting 80 procent van de baby wanneer een hoog niveau van een verbinding bekend als bilirubine zich ophoopt in het bloed, waardoor een gele verkleuring van de huid en oogwit. De aandoening kan leiden tot schade aan de hersenen als deze niet behandeld.

Problemen als ze groeien

Als een premature baby groeit, zou ze ontwikkelen gehoor of problemen met het gezichtsvermogen, blindheid of voortgezet episoden van apneu. Een aandoening die bekend staat als bronchopulmonale dysplasie komt ook vaak voor als een te vroeg geboren baby rijpt. Bronchopulmonale dysplasie is een chronische longziekte die vereist vaak het gebruik van een ventilator of zuurstof langer dan een maand om een ​​baby of kind ademen. Longen vaak verbeteren door de tijd dat het kind is 2 jaar oud, maar astma-achtige symptomen kunnen ontwikkelen, KidsHealth.org notities.

Onderzoek heeft ook aangetoond prematuren kunnen ontwikkelings- en gedragsproblemen lijden als ze ouder worden. Een januari 2005 studie in "The New England Journal of Medicine" van Neil Marlow en collega's vonden twee keer zo veel te vroeg geboren baby's geboren bij 25 weken of minder hadden cognitieve problemen in vergelijking met voldragen baby's. Daarnaast vonden de auteurs 86 procent van de te vroeg geboren baby's met een ernstige handicap bij 30 maanden nog steeds had een matige tot ernstige handicap op de leeftijd van 6.

Problemen als volwassenen

Complicaties van een vroeggeboorte kan sociale en medische problemen in de volwassenheid leiden. Volgens een studie door Dag Moster en collega's in een juli 2008 nummer van "The New England Journal of Medicine," hoe meer premature baby, hoe lager de kans op het voltooien van de middelbare school, met een hoog inkomen en het vinden van een levenspartner. Vroeg geboren baby's had ook een grotere kans op ernstige medische beperkingen en het ontvangen van een invaliditeitspensioen of sociale uitkeringen, de auteurs toegevoegd. Ook een studie in een maart 2008 nummer van "The Journal of the American Medical Association" door Geeta K. Swamy en collega's vonden slechts 25 procent van de vrouwen en 13 procent van de mannen vroeg geboren kinderen had, vergeleken met 68 procent van de vrouwen en 50 procent van de mannen geboren op volle termijn.