Gevolgen & Gevaren van gebrek aan slaap

Gevolgen & Gevaren van gebrek aan slaap

In een wereld waar technologie maakt het mogelijk een persoon om een ​​e-mail naar een ander land te sturen in minder dan drie seconden en gaan winkelen voor kleding is zo simpel als het scrollen door items met uw computer muis, is het geen wonder dat veel mensen zich gedwongen voelen om meer te doen in minder tijd. Vaak, om de groeiende vraag van de dagelijkse taken uit te voeren, het offer is slapen. Of je besluit om een ​​uur van de slaap door een verblijf later of wakker eerdere verliezen, kon je onbewust het creëren van een reeks problemen voor jezelf.

Rijden Ongevallen

De National Highway Traffic Safety Administration gedeeld met Good Morning America dat slaperige chauffeurs zijn de oorzaak van minstens 1.500 doden per jaar en meer dan 100.000 ongevallen. Slaap is een indringende interne functie die alleen kan worden gemanipuleerd of beroofd zo lang voordat de geest bezwijkt aan het. Daarom is het uiterst belangrijk om tekenen van vermoeidheid herkennen, vooral bij het rijden. Gebrek aan oogbeweging, het gevoel van zware armen en benen en het onvermogen om goed te reageren op externe stimuli, zoals een lichtsignaal verandering, zijn allemaal aanwijzingen dat u de werking van uw voertuig moet staken.

Terwijl de meeste mensen zouden niet vrijwillig rijden de lengte van een voetbalveld met hun ogen dicht, dat is precies wat een slaperige bestuurder kan doen als knikkebollen drie seconden.

Onvermogen om Focus

Het menselijk lichaam is in staat om te functioneren op adrenaline, die voor het slaaptekort persoon voelt als metabole energie. Dit is de reden waarom je in staat zijn om te slapen voor minder uren dan nodig en wakker de volgende ochtend met de mogelijkheid om in eerste instantie functioneren als u een volledige nachtrust hebt gehad. De waarheid is echter dat voor elk uur dat je wakker na een slaaptekort nacht zijn, je geest verliest zijn vermogen om zich te concentreren.

Voor veel werknemers, dit verklaart waarom maken ze meer opvallen fouten bij het invullen van werk-gerelateerde taken.

Als je geest en lichaam groeit meer vermoeid, zult u beginnen te presteren in "automatische modus," doet acties op basis van een herhaalde de praktijk in plaats van een denkproces. In een werkomgeving, kan dit kost je je baan.

Hoge bloeddruk

Terwijl alle voordelen van slaap worden nog onderzocht, is ontdekt dat een goede nachtrust, doorgaans zeven tot acht uur per nacht, is essentieel voor het zenuwstelsel. Sheldon G. Sheps, MD, een hoge bloeddruk specialist, legt uit dat de slaap helpt uw ​​bloed te reguleren stresshormonen. Als je lichaam consequent wordt steeds minder dan de aanbevolen hoeveelheid slaap, begint je zenuwstelsel te slecht presteren en de stresshormonen gaan ongereguleerde, vandaar hoge bloeddruk.