Gevaren van Yerba Mate

Gevaren van Yerba Mate

Yerba mate is een sterk smakende kruidenthee vaak naar Argentinië, Paraguay, Uruguay en Brazilië. Het staat bekend als stuurman of Chimarrao in deze landen, volgens Dr Ray Sahel, een arts en medisch schrijver. Het Amerikaanse leger Centrum voor Gezondheidsbevordering en Preventieve Geneeskunde (USACHPPM) meldt dat Yerba mate ook bekend staat als Jezuïet thee, Paraguay thee en St. Bartholomew's thee.

Yerba mate wordt gepromoot als een "schone buzz", aldus Elena Conis van de LA Times, want het heeft een hoog cafeïnegehalte die niet komen met de "cafeïne crashes" in verband met koffie. Het hoge gehalte aan antioxidanten van Yerba mate en andere nuttige verbindingen wordt gezegd dat het een gezonde keuze voor kankerbestrijding, het verlagen van cholesterol, waarbij gezondheid van het hart en voor gebruik als een gewichtsverlies steun maken.

Yerba mate gebruik komt niet zonder gevaren. Cafeïne-gerelateerde bijwerkingen en interacties tussen geneesmiddelen zijn voorkomende bijwerkingen van Yerba mate en het is onduidelijk of Yerba mate heeft kankerverwekkende eigenschappen of een kanker voorkomen van potentieel.

Yerba Mate en kanker

Verschillende epidemiologische studies van het leven-lang yerbapartner drinkers, hebben een verhoogd risico op bepaalde vormen van kanker gevonden. De antioxidanten in yerbapartner zijn anders dan die in groene thee en andere vermoede kankerbestrijdende verbindingen.

Een evaluatie van 2003 gepubliceerd in "Head and Neck" vinden dat mensen die grote hoeveelheden yerbapartner dronk risico van kanker van de slokdarm, strottenhoofd, mond en longen was toegenomen. Een studie gepubliceerd in "Epidemiologie" gevonden dat yerbapartner drinkers hadden een 60 procent verhoogd risico op maag-of respiratoire kanker.

Het probleem is dat verontreinigingen en verwerking Yerba mate kan beïnvloeden. Een overzicht van 2007 gepubliceerd in het "Journal of Food Science" meldt dat sommige studies vinden een verband tussen de blaas, mondelinge en slokdarm kanker en paren-drinken, terwijl anderen hebben geconstateerd dat mate thee kankercellen kunnen doden en remmen de proliferatie van kankercellen.

De beoordelaars wijzen erop dat de epidemiologische studies die kanker gevaren yerbapartner voorstellen geen korting dat leefstijlfactoren ook een rol kunnen spelen. Sigaretten-roken en alcoholgebruik komen veel voor in deze populaties en het rookproces gebruikt om te drogen yerbapartner kan ook het verhogen van kankerverwekkende stoffen in de thee. Het drinken van hete thee, een gangbare praktijk in deze populaties, kan het risico op mondkanker en blaaskanker risico neemt toe wanneer verbonden met een sigaret gerookt.

Cafeïne Side Effects

Hoge doses van de Yerba mate kan cafeïne-gerelateerde bijwerkingen veroorzaken. Onder hen zijn een verhoogde bloeddruk, slapeloosheid, onregelmatige hartslag, misselijkheid, nervositeit, buikpijn en braken, meldt USACHPPM. De combinatie van Yerba mate met andere cafeïnehoudende producten kan het risico van dergelijke bijwerkingen.

Drug Interactions

Yerba mate kan interageren en interfereren met veel medicijnen. Het kan verhogen neveneffect gevaren van antibiotica, antidepressiva, astma-medicatie, cimetidine, clopazine, koude medicijnen, anticonceptie, diabetes medicijnen, oestrogeen, Lamisil, Lithium, en vele andere medicijnen en supplementen. Mensen met angst of depressie, hart-en vaatziekten of hoge bloeddruk, nierziekte of zweren moeten het gebruik van Yerba mate.