Gevaren van Teenage Roken

Gevaren van Teenage Roken

De Centers for Disease Control bevestigt dat het grootste deel van de 45 miljoen rokers begon de gewoonte toen ze tieners waren en dat zonder tussenkomst van de meeste tiener rokers zullen de gewoonte voort te zetten. Een 2009-enquête gehouden door het National Institute on Drug Abuse (NIDA) vond dat tiener roken is op een historisch dieptepunt. Veel middelbare scholieren, worden echter nog steeds oplicht, de voorsprong in het risico op verslaving en gezondheidsproblemen.

Nicotine Addiction

Ongeveer 35 miljoen mensen proberen te stoppen met roken elk jaar op hun eigen, met de meeste relapsing en roken weer binnen een week. Onderzoekers van NIDA uitleggen dat dopamine, een feel good endorfine, wordt normaal vrijgegeven wanneer je iets plezierig ervaren, maar het roken van sigaretten veroorzaakt neuronen om overtollige dopamine vrij te geven. Het gevoel van plezier de tiener ervaart roken duurt niet lang, dus om het gevoel te herhalen, moet de tiener nog een sigaret te hebben.

Hart en longschade Potentiële

De ongeveer 4.000 chemische stoffen die zijn gevonden in een tabaksplant opleveren mogelijke gezondheidsproblemen. Nicotine is verslavend en zorgt ervoor dat de hartslag en de bloeddruk te stijgen en de bloedvaten vernauwen. Zestig van de chemische stoffen in tabak wordt gedacht om kanker te veroorzaken. Tabaksrook releases koolmonoxide en deeltjes stoffen die samen bekend staan ​​als teer. Moet de tiener blijven roken, kan zowel hart en longen schade ontstaan.

De gevaren voor de gezondheid verder

Tieners die blijven roken lopen een groter risico op leukemie, staar en longontsteking. Tabak gebruik is ook geassocieerd met een derde van alle sterfgevallen door kanker, longkanker die de meeste sterfgevallen (gekoppeld aan 90%). Andere kanker ten gevolge van langdurig gebruik van tabak zijn kankers van de mond, keelholte, strottenhoofd, slokdarm, maag, pancreas, baarmoederhals, nier, ureter en blaas. Tieners die blijven roken kan ook verliezen een deel van hun gevoel van geur en smaak. (Ref. 2)

Tiener Zwangerschap en roken

De NIDA bleek dat tussen 2007 en 2008, 20,6 procent van de tienermeisjes tussen de 15 en 17 jaar rookte tijdens hun zwangerschap. De NIDA zei dat koolmonoxide en nicotine uit tabaksrook kunnen interfereren met foetale zuurstofvoorziening. Omdat nicotine "passeert gemakkelijk de placenta, het kan concentraties in de foetus die veel hoger is dan de moeder niveaus zijn te bereiken." Foetaal bloed, vruchtwater en moedermelk zijn ook gevoelig voor de toxische effecten van nicotine, waardoor zowel foetussen en zuigelingen in gevaar.

Gevaren voor de gezondheid te breiden tot de Next Generation

Een tiener moeder die rookt kan het geven van haar baby een doodvonnis. Er is risico op een doodgeboorte, wiegendood, vroeggeboorte en ademhalingsproblemen. Als de tiener blijft roken minstens een pakje per dag tijdens de zwangerschap, verdubbelt ze ook het risico van het kind zal meer vatbaar voor tabaksverslaving zijn.