Gevaren van Soja Infant Formula

Voor bijna net zo lang als soja zuigelingenvoeding beschikbaar is geweest, zijn er waarschuwingen uitgegeven over de gevaren van het voeden van een kind formule die soja gebaseerd geweest. Terwijl de meeste kinderartsen overwegen sojaformule veilig voor baby's, zijn er een aantal gezondheidsrisico's die zijn gemarkeerd door verschillende organisaties. Om een ​​beslissing te nemen over het gebruik van soja-formule te maken, moeten de ouders deze problemen te begrijpen en maak een weloverwogen keuze na het bespreken van de problemen met de kinderarts van hun kind.

Functie

Soja zuigelingenvoeding wordt gebruikt om op basis van melk formules voor die kinderen die lactose-intolerant te vervangen. Vegetarische en veganistische ouders kiezen vaak voor soja-formule als alternatief voor reguliere formules om ethische redenen als ze vinden dat ze niet kunnen borstvoeding geven.

Soorten

De meeste gevaar soja formule is gekoppeld aan studies met proefdieren. In sommige studies, ratten gevoed met een soja-formule viel achter op de verwachte groei, seksuele orgaan misvormingen ontwikkeld en toonde niveaus van verminderde vruchtbaarheid. Deze problemen worden verondersteld te worden gekoppeld aan de phytoestrogen of genisteins, gevonden in sojabonen, dat op zijn beurt natuurlijk oestrogeen productie.

identificatie

De meest gekochte merk van soja zuigelingenvoeding is Isomil, gevolgd door ProSobee, Nursoy en Alsoy. Elk merk komt in zowel poeder en kant-en-klare vormen. Alle merken lijst van soja als het belangrijkste ingrediënt op het etiket.

Effecten

Andere gezondheidsproblemen beweerde te worden gekoppeld aan soja zuigelingenvoeding onder meer emotionele gedragsproblemen zoals ADHD, schildklier aandoeningen, astma, prikkelbare darm en het immuunsysteem tekortkomingen. Deze claims zijn gebaseerd op anekdotisch bewijs en zijn niet bevestigd door wetenschappelijk onderzoek.

Overwegingen

Op basis van de vele bezwaren van anti-soja activisten, veel groepen consumenten in de Verenigde Staten en andere landen vraagt ​​dat op basis van soja zuigelingenvoeding worden verboden. In de Verenigde Staten heeft de FDA bepaald dat sojaformule veilig is, hoewel zij overweegt het verlagen van de grens van mangaan, omdat de niveaus gevonden in soja-formule zijn vele malen hoger dan die gevonden in moedermelk. Andere landen, zoals Israël, vereisen doktersvoorschrift om een ​​sojaformule kopen.

Theorieën / Speculatie

Sommige theoretici zijn van mening dat de beschikbaarheid van soja-formule in de Verenigde Staten WIC programma de reden dat veel jonge meisjes uit gezinnen met een laag inkomen te bereiken puberteit vroeger dan andere kinderen kunnen zijn. Anderen geloven dat de agressie bij jonge mannen kan worden herleid tot gevoed soja formules als baby's.