Gevaren van medicijnen voor hoge bloeddruk

Gevaren van medicijnen voor hoge bloeddruk

Volgens de American Heart Association, een op de drie Amerikanen hebben een hoge bloeddruk, een ernstige aandoening die beroertes, hartfalen, nierfalen en hartaanvallen kan veroorzaken. Het is belangrijk dat zij die bloeddruk verhoogd behandelen probleem, maar de veel medicijnen op de markt gebruikt om hoge bloeddruk een aantal bijwerkingen die kunnen variëren van mild verontrustend gevaarlijk.

Diuretica

Diuretica, vaak "water pillen", verlagen de bloeddruk door het verwijderen van overtollig water en zout via de urine. Ze kunnen echter ook kalium uitputten van het lichaam, het creëren van een onbalans die de symptomen van zwakte, duizeligheid, flauwvallen, spierkrampen en hartritmestoornissen kunnen veroorzaken. Sommige "kaliumsparende" diuretica maken minder van een onbalans in de kaliumspiegel, maar kan borstvergroting of onregelmatige menstruatiecyclus veroorzaken.

Bètablokkers

Bètablokkers worden vaak gebruikt om hoge bloeddruk te verlagen, naast het feit dat voor hartritmestoornissen, pijn op de borst, migraine en schildklieraandoeningen. Ze kunnen zwakte, duizeligheid, kortademigheid en depressie. Betrokkenen met bloedsuikerspiegel kan moeite hebben met het herkennen van symptomen van een lage bloedsuikerspiegel. Bètablokkers kan ook leiden tot aanvallen bij mensen met astma. Ze kan ook de cholesterol en triglyceriden.

ACE-remmers

Angiotensin converting enzyme (ACE) is een chemische stof in het lichaam die de spieren rond de bloedvaten samentrekken veroorzaakt. ACE-remmers tegen deze chemische en kan duizeligheid, kalium niveau problemen, hoesten, lage bloeddruk en zwelling van de lippen en de keel veroorzaken. Het is belangrijk om uw arts op de hoogte als u een van deze bijwerkingen.

Angiotensine II receptor blokkers en calciumantagonisten

Angiotensine II receptor blokkerende middelen zijn vergelijkbaar met ACE-remmers, maar worden gebruikt voor patiënten die ACE-remmers niet kunnen verdragen. Hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid en lage bloeddruk zijn enkele van de bijwerkingen van dergelijke geneesmiddelen voor hoge bloeddruk. Calciumantagonisten verwijden de bloedvaten, waardoor het makkelijker voor zuurstof om bloed naar het hart. Het is niet zo effectief als een aantal hoge bloeddruk medicijnen voorkomen nierfalen. Misselijkheid, hoofdpijn, slaperigheid en lage bloeddruk zijn enkele van de bijwerkingen.

Vaatverwijders

Vasodilators ontspannen de bloedvaten zodat het bloed kan stromen gemakkelijker door het lichaam. Ze kunnen hoofdpijn, snelle hartslag, gevoelloosheid in de ledematen, pijn in de gewrichten, zwelling van de enkels, en ongewone bloeden of blauwe plekken.

Sympathieke Remmers

Sympathieke remmers verlagen de bloeddruk door het blokkeren van de zenuwen die de bloedvaten vernauwen, waardoor het bloed vrijer kan stromen. Bijwerkingen zijn: duizeligheid, vermoeidheid, flauwvallen, hartritmestoornissen, hoofdpijn, angst en slapeloosheid.