Gevaren van insectenwerende middelen

Gevaren van insectenwerende middelen

Met het dreigement van ziektes zoals West Nile Virus, encefalitis en Rocky Mountain spotted fever, een goede bescherming tegen bijtende en stekende insecten als buitenshuis is een grote zorg van veel mensen. De gemeenschappelijke antwoord is om onze huid en kleding dowse met een insectenwerend middel. Maar, wat zijn de gezondheidsrisico's in verband met gewone insectenwerende middelen?

Bescherming Versus Risk

Insectenwerende middelen zijn waardevol voor de bescherming van de blootgestelde huid tegen vervelende muggen, teken en andere ongewenste plagen, terwijl genieten van outdoor-activiteiten. Echter, sommige insectenwerende middelen daadwerkelijk gezondheidsproblemen die je bewust van moet zijn voordat ze naar uzelf of uw kinderen vormen.

DEET, het actieve ingrediënt

De meeste insectenverdrijvingsamenstelling merken verkocht bevatten chemische DEET of N, N-diethyl-meta-toluamide, zoals chemisch bekend als de actieve ingrediënt. Momenteel zijn er ongeveer 39 bedrijven de productie van meer dan 140 merken van insectenwerend middel met DEET in de Verenigde Staten alleen al, waardoor het de meest voorkomende soort. Deze insectenwerende vindt met variërende percentages van het pesticide, en in het algemeen, hoe groter de hoeveelheid, hoe groter de kans op nadelige effecten.

Health Concerns Rondom DEET

De Duke University afdeling Farmacologie heeft een studie uitgevoerd in 2002 dat de schade aan hersencellen toonde in een aantal proefdieren te wijten aan een constante, routine blootstelling aan DEET gebaseerd insectenwerende middelen. De studie ging op dat aanhoudende blootstelling aan insectenwerende middelen met DEET kan leiden tot symptomen zoals frequente hoofdpijn, geheugenverlies, vermoeidheid en ademhalingsproblemen te sluiten. Volgens de proeven, kinderen lopen een nog groter risico, omdat het vermogen van de huid gemakkelijk absorberen de stoffen in het lichaam. A 2001 Human and Experimental Toxicology rapport bleek kinderen ziek na blootstelling aan DEET en suggereerde dat het niet veilig is voor hen in elk bedrag.
Fabrikanten van DEET zijn het oneens met de hertog bevindingen en wijzen op de testen door de Environmental Protection Agency heeft de chemische veilig bevonden bij alle doseringen voor de mens zijn, bij gebruik volgens de aanwijzingen op het etiket. Er zijn eigenlijk heel weinig studies uitgevoerd op lange termijn van insectenwerende middelen zijn. Een van de problemen bij het vaststellen van gezondheidsproblemen ligt in het feit dat de symptomen vaak niet opdagen voor maanden of jaren. Een bijzonder langdurige zorg is DEET rol in de ontwikkeling van kankercellen.

DEET Alternatieven

Niet alle insectenwerende middelen bevatten DEET, maar natuurlijke ingrediënten zoals olie van citroen eucalyptus en sojaolie in plaats bevatten. Het nadeel van deze producten is de relatief korte periode van bescherming. Bovendien zijn deze stoffen niet zonder hun eigen risico's. Eucalyptus oliën zijn giftig en kan de huid of irritatie van de ogen veroorzaken. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat dit soort van insectenwerende middelen niet mogen worden gebruikt bij kinderen jonger dan 3 jaar.

Gebruik alleen zoals aangegeven

Zoals met elk consumentenproduct, moet insectenwerende middelen alleen worden gebruikt zoals aanbevolen door de fabrikant. Het is belangrijk dat alle waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen op het etiket te volgen. Insectenwerende middelen mag alleen als het absoluut noodzakelijk worden gebruikt op jongere kinderen, en nooit op een kind. Insectenwerende middelen zijn dezelfde als insecticiden en pesticiden en moeten als zodanig worden behandeld. Het inademen van deze mild giftige chemische dampen kunnen negatieve bijwerkingen voor iedereen die op dat moment op andere medicijnen leiden.
Met de beperkte hoeveelheid medische gegevens beschikbaar over de schadelijke effecten van insectenwerende middelen, zou het verstandig zijn om het zekere voor de kant van de veiligheid bij de keuze om deze chemicaliën gelden voor uzelf of uw kinderen zijn.

Herbal Alternatieven

Als je mix een paar druppels citronella olie in 4 gram van een ongeparfumeerde handcrème, het maakt een effectieve, kortdurende insectenwerend middel.