Gevaren van Human Growth Hormone Therapy

Humaan groeihormoon (HGH) therapie wordt beschouwd als veilig voor behandelingen hormoondeficiënties bij kinderen en volwassenen door hypofyse afwijkingen of beschadiging van de klier van trauma of ziekte. Echter, alle therapieën, zelfs medisch goedgekeurd en heilzaam, kom met risico. In sommige percentage patiënten gevaren aanwezig zijn, en groeihormoon therapie is niet anders.

Gevaren variëren van licht tot ernstig

Hoofdpijn, stijve gewrichten en vochtretentie zijn geringe bijwerkingen van behandeling met groeihormoon. Meer ernstige gevaren van langdurig gebruik van HGH omvatten abnormale kraakbeen en botgroei (acromegalie) en hoge bloeddruk. Diabetes werd, evenals hypoglykemie, die resulteert uit verhoogde niveaus van insuline.

Gevaren Geciteerd door Experts

Gepubliceerd gevaar betreft van medische experts zijn de volgende:

"Hoewel gebaseerd op kleine aantallen in testen het risico op dikke en endeldarmkanker hgh is van enig belang, en verder onderzoek in andere groepen proefpersonen nodig." - The Lancet, vol.360, 2002.

"Er bestaat bezorgdheid over mogelijke toxiciteit bij volwassenen." - Annals of Internal Medicine, vol. 137, 2002.

Gevaren verbonden aan andere voorwaarden

Menselijk groeihormoon therapie kan bijdragen aan gevaarlijke bijwerkingen wanneer een van de volgende omstandigheden aanwezig zijn: hersentumor, kanker, ziekte kort na open hart of de maag chirurgie, veel blessures van een ongeval, longziekte of slaapapneu.

Gevaren van een allergische reactie

Zorgverleners moeten altijd worden geïnformeerd over eventuele allergieën of bekende reacties op medicijnen, voedsel conserveringsmiddelen of kleurstoffen.

Levensbedreigende allergische reacties kunnen optreden bij het gebruik van menselijk groeihormoon en vereisen onmiddellijke reactie van een zorgverlener of afdeling spoedeisende hulp. Deze omvatten het volgende: epileptische aanvallen; ernstige hoofdpijn; ernstige misselijkheid of braken; stoornissen in het gezichtsvermogen; piepende ademhaling; beklemming op de borst; koorts; jeuk; slechte hoest; blauwe huidskleur; zwelling van het gezicht, lippen, tong of keel; heup of knie pijn; elk ander ongewoon gedrag.

Gevaar Zoals An Enhancement Drug

Menselijk groeihormoon is gerelateerd aan steroïden en is opgenomen in de lijst van misbruiken in verband met atletische prestaties supplementen. Zoals met steroïden, is er weinig sluitend bewijs dat HGH helpt om atletische prestaties te verbeteren. In plaats daarvan is er een groot risico van het reeds hier vermelde gevaren.

Gevaren van het legaliteitsbeginsel

Artsen die injecties hebben voorgeschreven zonder gedocumenteerde lab bewijs van de patiënt nodig hebben hun licenties verloren geneeskunde uit te oefenen, en de distributie van menselijk groeihormoon zonder voorschrift draagt ​​een flinke kosten, maar ook: een gevangenis termijn van maximaal vijf jaar en een boete van 250.000 dollar.

HGH heeft gekregen negatieve pers overwegen waard, die is verbonden met anabole steroïden in de federale aanklachten van professionele atleten. Olympische winnende atlete Marion Jones werd aangeklaagd, ontdaan van haar vijf gouden medailles en veroordeeld tot gevangenisstraf voor het illegaal gebruik van steroïden (inclusief HGH) en liegen over dat gebruik in het openbaar.