Gevaarlijke Blood Sugar Readings

Voedingsmiddelen die suiker of koolhydraten bevatten, het lichaam met bloedsuiker, ook wel bekend als de bloedglucose, die van vitaal belang voor een goede gezondheid. De alvleesklier scheidt het hormoon insuline dat banden met de bloedsuikerspiegel en het geschikt maakt omgezet in voedsel voor de hersenen en energie voor ons lichaam. Het controleert voortdurend het niveau van suiker in de bloedbaan en produceert voldoende niveaus van insuline om de bloedsuikerspiegel te voorkomen dat het verhogen van te hoog.

Normale bloedsuikerspiegel

Normale bloedsuikerspiegel tussen de 70 mg / dl en 120 mg / dl (milligram glucose om deciliter bloed). Gezonde mensen kan lichte schommelingen soms ervaren. Aanhoudende of ernstige bloedsuikerspiegel buiten dit gebied zijn vrijwel zeker een indicator van een onderliggende medische aandoening.

Hyperglycemie

Elke instantie van een hoge bloedsuikerspiegel heet hyperglycemie. Verder gezonde mensen kan een zwakke afleveringen van hyperglycemie als gevolg van routinematige activiteiten zoals zware training of het eten van een maaltijd te ervaren. Het is niet ongewoon om bloedsuikerspiegel zo hoog als 140 mg / dl tot twee uur na het eten zien, vooral als het eten was geladen met suiker of koolhydraten.

Terugkerende bloedsuikerspiegel van 130 mg / dl en 200 mg / dl kunnen een aandoening bekend als pre-diabetes, een voorloper van diabetes signaal. Aanhoudende hyperglykemie met bloedsuikerspiegel hoger is dan 200 mg / dl wijzen op de aanwezigheid van type 1, type 2 diabetes of zwangerschapsdiabetes, moet een gestoorde glucosetolerantie (IGT) of andere ernstige medische aandoeningen en worden behandeld door een arts. De American Diabetes Association schat dat 8 procent van de Amerikaanse bevolking heeft een vorm van diabetes.

Hyperglycemie met een bloedsuikerspiegel van 400 mg / dl of hoger moet zeer serieus worden genomen. Het zou de aandoening ketoacidose die snel coma of de dood kan veroorzaken aan te geven.

Hypoglykemie

Een bloedsuikerspiegel onder de 70 mg / dl duidt op een aandoening die bekend staat als hypoglykemie. Hypoglykemie is vrij ongebruikelijk bij volwassenen en kinderen ouder dan 10 jaar, tenzij het wordt veroorzaakt door een onderliggende medische aandoening. Het is niet ongewoon om een ​​episode van voorbijgaande hypoglykemie zien in pasgeborenen, vooral als de moeder een diabeticus. Een aandoening die bekend staat als hyperinsulinisme is de belangrijkste oorzaak van ernstige en aanhoudende hypoglykemie bij pasgeborenen en kinderen.

Diabetici, vooral die met type 1 diabetes, zijn gevoelig voor hypoglycemische episodes. Een gemiste of uitgestelde maaltijd, de inname van te veel insuline, het drinken van alcoholische dranken, ernstige stress of trainen zonder het aanpassen van insuline en voedselinname kan alle hypoglykemie bij diabetici veroorzaken. De bloedsuikerspiegel snel of langzaam omlaag afhankelijk van de oorzaak van de hypoglykemie. Waarschuwingsborden meestal aanwezig vóór de bloedsuikerspiegel krijgt gevaarlijk laag, zoals zweten, zwakte, beven, hoofdpijn of vermoeidheid.

Een lage bloedsuikerspiegel die gevaarlijk wordt beschouwd kan variëren. Zodra bewusteloosheid of epileptische aanvallen in, de toestand is gevaarlijk en kan snel leiden tot coma of overlijden, ongeacht wat de werkelijke bloedsuikerspiegel is.

Testen

Er zijn twee soorten tests gebruikt door artsen bloedsuikerspiegel voor diagnose testen: een nuchtere bloedglucosetest of een orale glucosetolerantietest. Beide tests worden meestal uitgevoerd bij een gecertificeerd laboratorium of kantoor van de arts.

Diabetici en mensen met andere voorwaarden gebruik maken van een bloedglucosemeter aan hun dagelijkse bloedsuikerspiegel te testen. Op zijn minst moet het testen worden gedaan voor elke maaltijd en voor het slapengaan.

Diabetici moeten een bloedtest om de paar maanden gedaan om hun A1C-waarden te testen. Ze hebben meestal ervaren aanhoudende pieken en dalen in hun bloedsuikerspiegel, en de A1C-test geeft hen een maat voor hoe goed hun bloedsuiker heeft over een periode van tijd geregeld.

Behandeling

Hoewel er medicijnen die hyperinsulinisme kan controleren voor enige tijd, is de uiteindelijke verwijdering van een deel of alle van de pancreas gewoonlijk vereist.

Behandeling voor diabetes omvat een dieet met weinig koolhydraten en suiker, en een goede oefening regime. Type 1 diabetes neemt ook dagelijks inspuiten van insuline, terwijl type 2 diabetici vaak worden behandeld met orale medicatie.

Hypoglykemie wordt behandeld door het inbrengen van suiker in het lichaam. Een glucose tablet of drank veel suiker, zoals frisdrank of moet worden ingenomen voorafgaandelijk 10 tot 20 minuten later met een vaste voedsel dat koolhydraten bevat. Bloedsuikerspiegel moet worden getest om de 15 minuten tot hij 70 mg / dl bereikt.

Als de persoon bewusteloos is of niet in staat om te eten of te drinken, kan taart icing of glucose gel worden afgestreken op de binnenkant van hun wang. Als dit niet helpt, kan een injectie met glucagon worden opgeroepen. In ieder geval, als een persoon buiten bewustzijn is als gevolg van hypoglykemie, een ambulance onmiddellijk worden opgeroepen.