Gevaar voor Rapid Weight Loss

Veel gewichtsverlies supplementen en diëten beloven om kilo's snel te werpen. Veel mensen die proberen om gewicht te verliezen wanhopig geloven dat deze claims. Sommigen lijden niets meer dan teleurstelling. Anderen lijden aanhoudende gezondheidsproblemen, zelfs wanneer snel gewichtsverlies wordt bereikt.

Uithongering

Sommige Master Cleanse - stijl diëten zijn niets meer dan de hongerdood diëten en snel gewichtsverlies gaat volgen. Echter, in het proces, kan een persoon zelfs verhongeren zijn lichaam benodigde vitaminen, mineralen en voeding, die het hart, spieren en inwendige organen belast.

Onevenwichtigheden

Snel gewichtsverlies kan leiden tot galstenen, mineralen en elektrolyten onevenwichtigheden, snelle hartslag, hoge bloeddruk en een lage bloedsuikerspiegel. Al deze aandoeningen kunnen levensbedreigend zijn.

Trager metabolisme

Wanneer een persoon gaat op een dieet, vermindert hij zijn inname van voedsel en zijn metabolisme vertraagt. Snel gewichtsverlies zal sterk vertragen stofwisseling die overeenkomt met het lagere gewicht; wanneer de normale eten hervat, wordt minder voedsel nodig en verbrand om de huidige gewicht te behouden. Niet goed voor deze vertraagde stofwisseling vaak verklaart waarom mensen op crash diëten onmiddellijk gewichtstoename zodra ze stoppen met het dieet.

Controle

In een snel gewichtsverlies, voedselinname is meestal drastisch verminderd. Wanneer het normale eten hervat, kan de honger uit de hand te worden en een persoon kan eten buiten volheid.

Heart Disease

Dr. C. Wayne Callaway, een voedings-specialist in Washington DC, tot de conclusie dat mensen die "jojo-dieet 'lopen een groot risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten. Verliezen en snel gewicht terug te krijgen benadrukt het hart en het lichaam.

Zwelling

Snel gewichtsverlies kan leiden tot zout- en waterretentie, of oedeem. Het lichaam zal in wezen opgeblazen en onder gemakkelijk gewichtstoename door toegenomen gewicht water geworden.