Geschiedenis van de Dental Instruments

Al in 5000 voor Christus, volgens een oude Sumerische tekst dat tandbederf beweerde was het resultaat van "tand wormen," tandartsen zijn zwaaiende hun werktuigen van marteling onder de bevolking. Hier zijn een aantal dingen die je misschien niet weet over de werktuigen meest gebruikt door tandartsen beoefenen van hun vak.

Geschiedenis

De eerste tandartsboor was een voet aangedreven instrument uitgevonden door John Greenwood in 1790. Ver weg van de high tech tandartsboren van vandaag, de eerste tandartsboor John Greenwood maakte was eigenlijk gewoon een aangepaste versie van zijn moeders voetpedaal spinnewiel. Hoewel, een beetje onhandig, het deed de truc. In 1957, een tandarts genaamd John Borden uitvinder van de hoge snelheid contra hoek handstuk met 30.000 toeren per minuut, een monumentale stap voorwaarts in de tandheelkundige boren en polijsten.

Geschiedenis

In 1790, een prominente Amerikaanse tandarts genaamd Josiah Flagg uitvinder van de eerste tandarts stoel, compleet met hoofdsteun en de lade voor het bijhouden van werktuigen. In 1832, de uitvinder James Snell verbeterd Greenwood's uitvinding door het maken van de stoel leunen, waardoor het makkelijker voor een tandarts te zien in van zijn slachtoffer (of patiënt) mond. In 1877, de stoel wederom tandheelkundige nieuws toen de Wilkerson stoel vervangen de Snell stoel als de overheersende soort stoel gebruikt door tandartsen.

Geschiedenis

In 1864, Sanford C. Barnum uitvinder van de rubber beflapje. Het doel is om een ​​individuele tand isoleren zodat de tandarts kan met een beperkte hoeveelheid speeksel aanwezig zijn werk vertragen. Afsnijden van de punt van zorg van de rest van de mond vergemakkelijkt werken.

Geschiedenis

In 1895, Wilhelm Röntgen, een Duitse natuurkundige, uitvinder van de x-ray machine het meest gebruikt door tandartsen. Een jaar later, in 1896 een bekende New Orleans tandarts, C. Edmond Kells, nam de eerste tandheelkundige x-ray van een levende persoon in de VS De mogelijkheid om te zien wat er gebeurde onder de oppervlakte een verbetering van de precisie die tandartsen kunnen gebruiken bij het isoleren van gebitsproblemen.

Geschiedenis

Er waren een aantal soorten tandenborstels voor de nylon borstel langs kwam, maar aangezien het deed in 1938, heeft de nylon tandenborstel de standaard tandenborstel gebruikt door zowel tandartsen en mensen geweest. In 1960 werd de eerste elektrische model tandenborstel ingevoerd om het kopende publiek.