Geriatrische Meal Planning

Aging lichamen ondergaan veel veranderingen en vereisen speciale aandacht als het gaat om dieetwensen. Onvermogen om voedingsstoffen op te nemen, het veranderen van de lichaamssamenstelling, en onderconsumptie van de maaltijden zijn een paar voorbeelden van problemen die ouderen hebben met voedsel. Toch kan een menu geschikt voor een bejaarde gepland op basis van essentiële voedingsstoffen en supplementen nodig algemene ondersteunen welzijn.

Voorkom Ondervoeding

Ondervoeding kan een ernstig probleem met ouderen zijn. Echter, kunnen familieleden en verzorgers samen te werken om te voorkomen dat een ouder geliefde uit steeds ondervoed. Een van de beste manieren is om hen te helpen met winkelen en maaltijd planning. Velen hebben niet de mogelijkheid van naar de winkel alleen en aankoop van al het voedsel nodig om gezond te blijven. Bij het winkelen voor een ouder iemand, zorg ervoor dat voedzaam voedsel en alles wat nodig is voor bepaalde recepten worden gekocht. Moedig hen aan om kleine maaltijden eten vaak en ten minste zes glazen water per dag te drinken. Als ze een kleine eetlust of problemen kauwen hun voedsel, kan het nodig zijn voedingssupplementen in hun dieet op te nemen. Elke vitaminen en mineralen die niet kan worden verkregen uit de voeding bronnen moet komen van supplementen.

Voedingskeuzes

Voedingsmiddelen die zijn zeer dicht in voedingsstoffen worden aanbevolen voor de ouderen. Volkoren brood en granen zoals haver zijn te verkiezen boven geraffineerde producten zoals koekjes, omdat ze zijn rijk aan vitamine B. Voedingsmiddelen rijk aan vezels ook constipatie en een opgeblazen gevoel te voorkomen. Groene groenten zoals broccoli, spinazie en spruitjes bieden een rijke bron van foliumzuur en ijzer. Voedingsmiddelen met een hoog vitamine D en calcium, zoals kaas, melk en yoghurt moeten worden opgenomen voor de sterkte van de botten. Ten slotte wordt een magere bron van eiwitten die nodig zijn voor ouderen om spieren te behouden voor de dagelijkse activiteiten. Dit kan onder meer kip, vis, eieren, tofu of noten. Vergeet niet dat alle voedsel keuzes moeten worden gemaakt door de oudere persoon op basis van het gemak van de voorbereiding, kauwbaarheid, smaak, betaalbaarheid en beschikbaarheid.

Supplement voedingstekorten

Het toevoegen van additieven geriatrische voeding is in veel gevallen noodzakelijk. Soms ouderen kan niet vitaminen en mineralen absorberen, hun verminderde eetlust en ze hebben een onvermogen om bepaalde voedingsmiddelen kauwen. Eerst moet de aanwezigheid van een voedingstekort worden bepaald door een arts. Als ze osteoporose, zouden vitamine D-supplementen aan te bevelen. Als ze bloedarmoede, zou ijzersupplementen ideaal zijn. Het is niet aan te raden voor een oudere persoon om een ​​heleboel verschillende supplementen innemen zonder advies van een arts. Dit kan verkwistend zijn, hebben geen positief effect op de gezondheid, en kan zelfs schadelijk voor de gezondheid als er teveel van een bepaalde vitamine of mineraal wordt genomen.