Geriatrische Depressie Behandeling

Geriatrische depressie is een wijdverbreid probleem ervaren met 8 tot 20 procent van de ouderen die in de gemeenschap leven en 37 procent van degenen die in zorginstellingen wonen, volgens de Centers for Disease Control. Het is echter onvermijdelijk onderdeel van ouder. Door te kijken naar de oorzaken, symptomen, medische behandeling en andere therapieën, ouderen en hun families kunnen leren hoe geriatrische depressie te behandelen en ga op om gelukkiger, meer vervullend leven te leiden.

Oorzaken

Oudere mensen ervaren veel verliezen. Zij kunnen hebben overleefd hun echtgenoot, broers en zussen, vrienden en zelfs hun kinderen. Hun gezondheid is niet zo robuust als toen ze jonger waren; in feite zijn ze vaak omgaan met ernstige gezondheidsproblemen die hun activiteiten beperken. Ze kunnen worden gedwongen op te geven een deel van de dingen die hen gaf plezier in hun jongere dagen, van favoriete voedsel te reizen naar hobby's die scherp zicht of fysieke kracht vereisen. Met andere woorden, ze hebben vaak een goede reden om verdrietig te zijn en ervaar een gevoel van verlies.
Depressie, echter anders. Depressie is persistent, en het interfereert met het vermogen van een persoon om normaal te functioneren. Depressie gaat vaak gepaard met hart-en vaatziekten, kanker en andere ernstige ziekten, maar het moet worden behandeld als een aparte gezondheids-zorg met het oog op terugkeer van de patiënt naar een hoge kwaliteit van het leven te vergemakkelijken. Volgens de CDC, kan het uitblijven van behandeling van depressie leiden tot invaliditeit en belemmeren het herstel van de andere gezondheidsproblemen van de patiënt ervaart.

Symptomen

De CDC bevat de volgende als symptomen die een depressie kunnen duiden:
• Gevoelens van hopeloosheid en / of pessimisme
• Gevoelens van schuld, waardeloosheid en / of hulpeloosheid
• prikkelbaarheid en / of rusteloosheid
• Verlies van interesse in activiteiten of hobby's eenmaal gevonden plezierige
• Vermoeidheid en verminderde energie
• Moeite met concentreren, herinneren details en het nemen van beslissingen
• Slapeloosheid, 's morgens vroeg wakker of overmatig slapen
• Te veel eten of verlies van eetlust
• Gedachten over zelfmoord, zelfmoordpogingen
• Aanhoudende pijn of pijn, hoofdpijn, krampen of problemen met de spijsvertering die niet beter weet te krijgen, zelfs met behandeling

Medische behandeling

Raadpleging van een arts is van vitaal belang bij de behandeling van geriatrische depressie. De arts zal vaak voorschrijven van een anti-depressivum. Verschillende types zijn beschikbaar, en het misschien tijd om de optimale geneesmiddel en de dosering te bepalen nemen; kan acht tot tien weken voordat het volledige effect van de anti-depressiva worden gevoeld door de patiënt. Deze medicijnen kunnen ernstige bijwerkingen hebben, dus het is belangrijk om hen te nemen alleen wanneer onder de zorg van een arts.
De arts kan ook voorstellen therapie. Niemand is te oud om te profiteren van de therapie, en de meeste studies suggereren dat anti-depressiva werken het beste wanneer het wordt gecombineerd met traditionele gesprekstherapie. Een gekwalificeerde therapeut kan de patiënt helpen omgaan met depressie en ontdek manieren om te gaan met de vele uitdagingen van de vergrijzing.

Andere therapieën

Veel mensen vinden het nuttig om alternatieve therapieën te verkennen. Massage therapie helpt patiënten zich beter voelen, lang nadat de massage voorbij is: human touch staat bekend om zijn genezende krachten, en de bejaarde persoon kan minder mogelijkheden voor touch hebben in haar dagelijks leven dan ze deed toen ze jonger was. Sommige mensen zweren bij aromatherapie, in de overtuiging dat de verschillende essentiële oliën, zoals bergomot, roos en neroli, kan helpen verlichten van de symptomen van depressie. Tot slot, veel mensen vinden verlichting in het voeden van hun geest: studies hebben een verband gevonden tussen het bijwonen van religieuze diensten en een hogere mate van geluk beproefde.

Test voor Geriatrische Depressie

Als u het gevoel dat u of een dierbare is het ervaren van geriatrische depressie, bent u misschien geïnteresseerd in de Geriatric Depression Scale, speciaal ontwikkeld om te testen op depressie bij ouderen. De test is geen vervanging voor het zoeken naar medische hulp, maar het kan u helpen om uw situatie te beoordelen en maak je klaar om de volgende stap te nemen, indien nodig. Zie het gedeelte Bronnen voor de link, die door de Hartford Institute for Geriatrische verpleegkunde.