Generiska Meds för restless leg syndrome

Restless Leg Syndrome (RLS) är ett tillstånd där drabbade upplever ovanliga förnimmelser i benen, som endast kan lindras av rörelse. Läkemedel för RLS har blivit allmänt tillgängligt i generisk form.

Dopaminagonister

De mest förskrivna läkemedel för RLS är i en kategori som kallas dopaminagonister. Dessa droger efterlikna effekten av neurotransmittorn dopamin. De utvecklades ursprungligen för Parkinsons sjukdom, men har sedan dess godkänts för RLS. Dessa läkemedel inkluderar ropinerole (varumärke Requip) och pramipexol (varumärke Mirapex). Båda finns som generika.

Carbidopa-Levidopa

Denna kombination av två Parkinsonmedicin ursprungligen marknadsförs under varumärket Sinemet, men finns nu i generisk form. Den skiljer sig från dopaminagonister i det Levidopa faktiskt omvandlas till dopamin, snarare än att imitera dess effekter. Det är inte det första valet medicin för sjukdomen, eftersom de flesta användare kommer att utveckla "augmentation", som orsakar symptom ska visas tidigare på dagen än vanligt, och ibland att bli mer allvarlig. Ändå är det effektivt för vissa RLS-patienter.

Bensodiazepiner

Även bensodiazepiner såsom klonazepam (varumärket versionen är Klonopin) inte fullt ut ta itu med symptomen av RLS, är de ofta föreskrivs för sin förmåga att ge de drabbade med vilsam sömn.

Opioider

Opioider få avkoppling och har smärtstillande effekter. Läkemedel i denna klass omfattar oxikodon och propoxifen.

Antikonvulsiva

För de drabbade vars ben förnimmelser inkluderar ett "obehagligt glupsk" känsla djupt inne benmusklerna, kan antiepileptika som gabapentin (varumärke Neurontin) vara till hjälp, eftersom de minskar känselstörningar.