Generic Medicine Vs. Name-Brand

Het verschil tussen generieke en naam-merk medicijnen is meer een juridisch onderscheid is dan een chemische een. Generieke medicijnen zijn verplicht om hun veiligheid te bewijzen en dat ze dezelfde ingrediƫnten als de oorspronkelijke naam-merk product bevatten.

Significantie

Gezondheidszorg en medicijnen kan kostbaar zijn. Volgens de Palo Alto Medical Foundation, kunnen generieke geneesmiddelen helpen senioren en mensen die een heleboel recepten snijden in hun kosten.

Verschil

Naam-merk medicijnen worden ontwikkeld met behulp van de gepatenteerde merknaam. Volgens de "Scientific American" magazine, kunnen generieke fabrikanten hun versies bieden wanneer een patent verloopt.

Gelijkenis

Generieke geneesmiddelen bevatten dezelfde chemische componenten als de naam-merk originelen in dezelfde hoeveelheid van dezelfde release schema. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) vereist fabrikanten van generieke geneesmiddelen aan te tonen dat hun medicijnen zijn hetzelfde als de naam-merk versies.

Kosten

Generieke medicijnen kosten minder dan hun naam-merk tegenhangers, omdat de fabrikanten van generieke medicijnen niet de dure kosten van het ontwikkelen van de drug. Bijgevolg zijn generieken geproduceerd goedkoper en verkocht tegen een lagere kostprijs.

Expert Insight

Volgens de Palo Alto Medical Foundation, hebben de onderzoekers geen bewijs gevonden van enige grote verschil tussen generieke en naam-merk medicijnen.