Geneest voor een vergrote prostaat

Veel mannen ontwikkelen een vergrote prostaat, wat kan leiden tot symptomen die interfereren met hun dagelijks leven. De Mayo Clinic waarschuwt kunnen zij niet in staat zijn om goed te plassen, wat kan leiden tot infecties van de urinewegen, bloedingen en zelfs nierschade door ingehouden urine. Als deze symptomen worden te lastig, er zijn vele behandelingen die mannen kunnen nastreven met hun artsen om zich te ontdoen van de uitbreiding te krijgen of in staat beter urinestroom.

Kruiden

Saw Palmetto, beta-sitosterol en pygeum zijn drie kruiden die vaak worden gebruikt om een ​​vergrote prostaat te behandelen. Volgens de Mayo Clinic, alle drie hebben aangetoond enkele belofte in het verminderen van de uitbreiding, en ze zijn zonder recept verkrijgbaar. Echter, niet alle artsen het eens met het gebruik ervan en de American Urological Association hen niet aanbevelen. Sommige mannen gebruiken ze als een eerstelijns behandeling en raadpleeg een arts als ze niet werken.

Geneesmiddel

De Mayo Clinic zegt dat twee verschillende soorten medicijnen gebruikt werden voor prostaat uitbreiding. Een van de medicijnen, een enzym remmer, eigenlijk geneest de uitbreiding, hoewel het vele maanden kan duren om te werken. Sommige mannen niet het volledige effect ervaren tot jaar. In de tussentijd kan alfablokkers ontspannen spieren rond de nek van de blaas, zodat voor eenvoudiger passage van urine.

Medische Behandelingen

Er zijn verschillende chirurgische en chirurgische behandelingen voor prostaat uitbreiding. De meeste zijn gericht op het wegnemen van extra weefsel door het gebruik van microgolven, radiogolven, lasers of chirurgische excisie. Er is ook een methode die insnijdingen in de klier te vergroten urethra opening omvat, waardoor urineren gemakkelijker. Vele van deze procedures worden uitgevoerd op een minimaal invasieve wijze dat gaat door een man urethra, maar een open prostatectomie vereist een chirurgische incisie.