Geneesmiddelen voor reumatoïde artritis Behandeling

Hoewel er geen remedie voor reumatoïde artritis, disease modifying anti-reumatische medicijnen kan de ziekte in remissie te gaan leiden. Daarnaast kunnen niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen patiënten te helpen omgaan met de invaliderende symptomen.

DMARDs

Disease modifying anti-reumatische geneesmiddelen kunnen effectief zijn in het vertragen van de progressie van de ziekte als ze gebruikt worden binnen de eerste zes maanden dat de symptomen lijken te zijn. De meest gebruikte is methotrexaat (Rheumatrex). Alternatieve geneesmiddelen zijn onder hydroxychloroquine (Plaquenil), de goudverbinding auranofin (Ridaura), sulfasalazine (Azulfidine) en minocycline (Dynacin en Minocin).

NSAID's

Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn beschikbaar over de toonbank en op recept om pijn en ontsteking te verminderen. Over-the-counter-versies bevatten Motrin en Advil en naproxen-natrium, Aleve. Aspirine wordt ook gebruikt om pijn en ontsteking te verminderen. Over-the-counter acetaminophen zoals Tylenol en Excedrin alleen pijn. Ze worden minder vaak gebruikt bij reumatoïde artritis behandeling.

Steroïden

Steroïden worden voornamelijk gebruikt om acute ontsteking en pijn te verlichten. Corticosteroïden zoals prednison en methylprednisolon (Medrol) oraal of via een injectie toegediend.

TNF-alfa-remmers

TNF-remmers werken door het blokkeren van cytokine, een cel eiwit dat ontsteking veroorzaakt in de gewrichten. De TNF-remmers die momenteel FDA-goedkeuring voor de behandeling van reumatoïde artritis zijn onder adalimumab (Humira), etanercept (Enbrel) en infiximab (Remicaide).

Andere Bioprepaaraten

Dagelijkse injecties van anakinra (Kineret) of het toedienen van abatacept (Orencia) of rituximab (Rituxan) door IV kunnen helpen onderdrukken de ontsteking wanneer TNF-remmers werken niet.

Immunosuppressiva

Immunosuppressiva worden voornamelijk gebruikt bij patiënten die niet reageren op andere geneesmiddelen voor reumatoïde artritis. Immunosuppressiva behoren includeazathioprine (Imuran), ciclosporine (Neoral en Sandimmune), cyclofosfamide (Cytoxan) en leflunomide (Arava).