Geneesmiddelen voor Anti Pollen

Geneesmiddelen voor Anti Pollen

Tijdens de lente-en zomermaanden, bomen, gras en onkruid vrij kleine pollen in de lucht. Mensen die allergisch zijn voor een bepaalde pollen kunnen symptomen ontwikkelen, zoals een loopneus, jeukende ogen of zelfs astma. Er zijn een aantal geneesmiddelen die kunnen worden gebruikt om de symptomen te verlichten.

Antihistaminica

Net als een virus, het lichaam ziet stuifmeel als een invasieve stof en reageert door het vrijgeven van histamine, een eiwit betrokken bij allergische reacties. Dit veroorzaakt typisch immuunresponsen zoals de ontsteking in de sinussen en longen. Bijgevolg mensen vaak beginnen niezen of hoesten in reactie op de pollen. Zij, op hun beurt, kunnen loopneus, tranende ogen en zelfs astma te ontwikkelen. Antihistaminica helpen deze symptomen verlichten door het remmen van de histamine respons. Er zijn vele antihistaminica op de markt, waaronder Claritin, Tavist en Allegra.

Neussprays

Nasale antihistaminica, nasale mestcel stabilisatoren en corticosteroïden zijn geneesmiddelen die kunnen verlichten pollenallergie symptomen. Astelin, een antihistaminicum neusspray, werkt net als een oraal antihistaminicum en verlicht symptomen op het punt van contact. Nasalcrom, een mestcel stabilisator, kunnen allergische reacties te voorkomen voordat ze zich voordoen. Zowel Astelin en Nasalcrom zijn zonder recept verkrijgbaar. Nasonex en Flonase zijn corticosteroïde neussprays. Ze werken aan zowel het voorkomen en verlichten van allergische symptomen. Deze medicijnen vereisen een recept van een arts of allergoloog.

Inhalatoren

Inhalatoren worden vaak gebruikt door mensen met een pollenallergie te voorkomen of te verlichten de symptomen van astma. Advair bevat fluticason en salmeterol, twee medicijnen die kunnen voorkomen dat de longen vernauwing en ontsteking van slijm opbouw. Inhalatoren zoals Pro Air en Albuterol kan verlichten de symptomen van astma, zoals kortademigheid als ze zich voordoen. U krijgt een recept voor deze medicijnen nodig hebben.

Orale steroïden

Wanneer de symptomen van pollenallergie ernstiger worden, zijn orale steroïden soms voorgeschreven. Ernstige pollenallergie treden meestal op aan het begin van een allergie seizoen. Bomen en gras zich net beginnen te groeien en stuifmeel op zijn hoogst is. In het midden van het westen, ambrosia pollen is een probleem in de late zomer. Wat ook het geval is, kan orale steroïden zoals prednison en methylprednisolon helpen de behandeling van ernstige allergische symptomen veroorzaakt door pollen.

Desensibilisatie

Wanneer pollen allergieën zijn meer chronische en ernstige, veel mensen nodig hebben om allergie-injecties krijgen om de opbouw van hun immuniteit. Sporen uit de specifieke pollenallergie worden gemengd in een ampul en geïnjecteerd in iemands arm. Dit wordt gedaan zodat u antilichamen tegen de pollen irriterende ontwikkelen. Naarmate een mens minder gevoelig voor pollen, de dosering van de stof toeneemt. Dit zal doorgaan totdat de persoon niet langer een negatieve reactie op de pollen. Schoten worden meestal toegediend door middel van een allergie arts.