Geneesmiddelen op recept voor de behandeling van prostaatkanker

Twee belangrijkste soorten geneesmiddelen worden meestal voorgeschreven om prostaatkanker te bestrijden; wat werk door de hypofyse, anderen blokkeren cellen in de kanker die ontvankelijk op stimuli van buitenaf zijn.

Geneesmiddelen op recept gebruikt voor de behandeling van prostaatkanker

De hypofyse in de hersenen veroorzaakt een "luteïniserend" hormoon, ook wel lutropine, dat induceert de mannelijke testikels testosteron, het belangrijkste androgeen die beheert en onderhoudt mannelijke kenmerken te maken. Testosteron aan prostaatkanker doet de cellen groeien en vermenigvuldigen. Als een middel veroorzaakt de hypofyse minder lutropine produceren, zijn testosteron verlaagd. Dit kan prostaatkanker verkleinen of langzamer ontwikkelen veroorzaken.
Anti-androgeen drugs blokkeren deze testosteronreceptoren zodat ze niet kankercellen groeien en vermenigvuldigen kunnen instrueren. Anti-androgenen niet genezen prostaatkanker, maar ze kunnen sommige van de symptomen van de ziekte verbeteren en de patiënt langer leven.

Bitcalutimide en Cyproteronacetaat

Gebracht als Casodex, bitcalutimide een anti-androgeen. Het wordt geleverd als een tablet eenmaal per dag via de mond, met of zonder voedsel, en wordt gewoonlijk voorgeschreven met leuproreline, gosereline of triptoreline. Die medicijnen voorkomen dat uw hypofyse van afscheidende luteïniserend hormonen die de testikels instrueren testosteron te maken. Het kan ook worden gebruikt met anti-androgenen zoals bicalutamide, flutamide, en cyproteronacetaat.
Bicalutamide, samen met de luteïniserend hormoon afgevend hormoon, kunnen helpen de groei en verspreiding van kankercellen, maar niet prostaatkanker genezen. Blijven zowel bicalutamide en het luteïniserend hormoon-releasing hormoon, zelfs als u zich beter voelt nemen. Stop niet met het innemen van deze medicatie zonder overleg met uw arts.
U dient uw arts te vertellen welke andere medicijnen u gebruikt en of u ooit een leverziekte in het verleden hebben gehad.
De bijwerkingen van het nemen bitcalutimide zijn talrijk, gaande van maagklachten en misselijkheid, obstipatie, diarree, braken, gas, duizeligheid, bloed in de urine, pijn bij het plassen, seksuele problemen, gewrichtspijnen, zweten, angstig, en veel meer gevoel. Zorg ervoor dat u kijken voor de gele verkleuring van uw huid of ogen of iets anders dat leverproblemen of pijn op de borst, vermoeidheid, en ongewone bloeden suggereert. Ga naar www.drugs.com/casodex.html om een ​​volledige lijst van de complicaties van het gebruik van dit geneesmiddel te krijgen.

Cyproterone, structureel vergelijkbaar met testosteron, hecht zich aan de receptoren op het oppervlak van kankercellen. Testosteron kan dan hechten zich aan deze cellen, vertragen van de groei van kankercellen. Het kan worden gegeven voor de maanden tot jaren, afhankelijk van de doeltreffendheid ervan.
Neem cyprostate als tablet gelijkmatig twee of drie keer per dag, na de maaltijd en water.
Cyprostate worden om prostaatkanker te behandelen als chirurgie en andere behandelingen niet geschikt. Het kan worden voorgeschreven om opflakkeringen te voorkomen wanneer de anti-androgeen drugs worden gebruikt, waardoor een tijdelijke stijging van de niveaus van testosteron --- met bijwerkingen zoals pijn in de botten of problemen met urineren.
Je moet niet de vader de kinderen tijdens het gebruik van Cyprostate, want het kan invloed hebben op de ontwikkeling van de foetus.
Sommige mensen hebben bijwerkingen behulp Cyrpostate. Bijwerkingen zijn gevoelige borsten, verminderde zin in seks, misselijkheid, braken, diarree, bloedstolsels, hoge of lage bloedsuikerspiegel en leverproblemen.

Euxelin en flutamide

De algemene naam voor anti-androgeen medicijn Eulexin is Flutamine. Het antikankergeneesmiddel Leuprolide soms voorgeschreven Euxelin begeleiden. De twee geneesmiddelen moeten samen worden genomen, precies in de voorgeschreven hoeveelheid, zonder onderbreking.
Je kunt niet de bijwerkingen van Euxelin anticiperen, maar ze kunnen bevatten, misselijkheid, braken, diarree, verlies van libido en impotentie. In combinatie met bestralingstherapie, kunt u maagproblemen, bloed ervaart in uw urine, of bloeden uit uw rectum.

Eulexin heeft sommige patiënten veroorzaakt lijden fataal leverfalen. Dit is zeldzaam. Heb je lever getest alvorens Eulexin. Als u leverproblemen ervaart, verminderen uw dosering of stoppen met het nemen van de drug. Als je denkt dat je het hebben van problemen met de lever, vertel dit dan direct aan uw arts. Kijk voor jeuk, griepachtige symptomen, geelverkleuring huid of ogen, verlies van eetlust en tederheid op de bovenste rechterkant van uw buik.
Als u warfarine, een anti-coagulent geneesmiddel, zal uw arts moet u goed in de gaten nadat u met de behandeling van Eulexin beginnen, en hij zou de dosering van warfarine verlagen.
De aanbevolen dosering voor Eulexin in een volwassene, met of zonder voedsel, is twee 250-milligram capsules drie keer per dag om acht uur intervallen. Als u stopt met het innemen van uw medicijnen, kan je kanker sneller groeien. Als uw symptomen erger worden, raadpleeg dan uw arts.
Het stoppen van de medicatie kan leiden tot de kanker zich sneller verspreiden. Informeer uw arts als uw toestand aanhoudt of verergert (bijvoorbeeld urineren moeilijker of botpijn toeneemt).
Een andere anti-androgeen gebruikt om prostaatkanker te bestrijden is flutamide. Zoals Euxelin wordt driemaal daags. Dezelfde waarschuwing van toepassing als voor de andere anti-androgeen drugs, niet stoppen met het nemen van hen. Als je dat doet, kan je kanker sneller verspreiden. Als u een dosis mist, maakt het op zo snel mogelijk. Niet twee keer zo veel voor nodig.
Drink geen alcohol tijdens het gebruik van flutamide. Anti-androgenen kunnen invloed hebben op uw lever. Flutamide is geen uitzondering. Je lever moet worden getest voordat u dit medicijn te nemen en tijdens het gebruik van het. Kijk uit voor de symptomen van een lever gone bad: donkere urine, uitputting, gele huid en ogen, pijn in je buik, verlies van eetlust, braken. Lever problemen gebeuren meestal ergens in de eerste drie maanden je Flutamide gebruiken.
Samen met misselijkheid en braken, kunt u last krijgen van diarree. Als u diarree krijgt, stop dan met zuivelproducten, en drink veel water en eet meer groenten en fruit. Wees niet ongerust als uw urine wordt geel-groen of licht oranje-bruin.
Veel mensen gebruik van flutamide hebben geen ernstige bijwerkingen. Maar als je benen of handen beginnen te zwellen, als u longproblemen, depressie of stemmingswisselingen hebben, raadpleeg dan uw arts.

Gosereline en Leuproreline acetaat

Groserelin, een generieke naam, werkt op je hypofyse; het komt in de vorm van een implantaat dat langzaam releases hormonen in je lichaam. Een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg injecteert het implantaat onder de huid van uw onderbuik onder de navel. Een 3,6-millimeter of 10,8 millimeter spuit wordt gebruikt; de kleinere maat is geïmplanteerd elke maand; de grotere omvang wordt opgezet om de drie maanden. Uw lichaam zal het implantaat absorberen gedurende weken of maanden. Uw testosteron zal toenemen voordat het af, wat resulteert in het maken van uw symptomen verergeren.
Je kan misselijkheid, moeite met slapen, stemmingswisselingen, hoofdpijn, duizeligheid en een verminderde interesse in seks ervaren. Vertel uw arts als uw enkels of voeten beginnen te zwellen, als je moet plassen, als u een onregelmatige hartslag heeft, of als u pijn in de botten of een gebroken been. Indien u ernstige bijwerkingen, kan uw arts het implantaat te verwijderen.
Hoewel ernstige reacties zijn zeldzaam, zie een arts als u pijn in je kaak, borst of linker arm of als je verward bent, ervaring onduidelijke spraak, moeite hebben met ademhalen, of zwak voelen in een kant van uw lichaam.
In de eerste twee weken na het hebben van een implantaat van gosereline, kunt u een zeldzaam, maar ernstig probleem met uw hypofyse te ervaren. Hypofyse-apoplexie wordt gesignaleerd door verwarring, een plotselinge ernstige hoofdpijn, veranderingen in uw gezichtsvermogen, braken en flauwvallen.
In de eerste maand van de behandeling, kunt u ernstige verstopping van uw urine of een compressie van uw ruggenmerg ervaren. Dit wordt gemeld door een doof gevoel of zwakte van de benen en armen, ernstige rugpijn, pijn bij het plassen, bloed in de urine, en een onvermogen om te bewegen.
Leuprorelineacetaat, als Prostap SR en Prostap 3 op de markt gebracht, wordt gebruikt voor de gevorderde kanker van de prostaat te behandelen. Prostap zorgt ervoor dat de hypofyse om meer leuteinising hormonen, waardoor er een lagere niveaus van testosteron. De prostaatkanker kan krimpen of groeien langzamer. Zoals in de meeste voorgeschreven anti-kanker geneesmiddelen die op de prostaat, kan testosteron verhogen in de eerste paar dagen of weken.
Een arts of verpleegkundige injecteert Prostap onder de huid van uw buik of arm of in uw dij of billen. Prostap SR geïnjecteerd maand. Prostap 3 wordt elke drie maanden geïnjecteerd. Kunt u leren hoe u uzelf kunt injecteren. Als je merkt dat de injectie pijnlijk, kunt u een kleine hoeveelheid lokale verdoving toe te passen om het gebied te verdoven.
U kan nodig zijn om deze injecties blijven voor maanden of zelfs jaren.
Mensen reageren op leuproreline anders. Bij de meeste er weinig bijwerkingen. Een ding dat kan gebeuren is dat de symptomen van de kanker zal tijdelijk erger worden; dit heet tumor flare. Om dit cyproteronacetaat, bicalutamide, flutamide of te voorkomen, wordt soms voorgeschreven. Opvliegers en zweten verdwijnen na verloop van tijd, maar u kunt helpen door het kappen van koffie, thee, alcohol en nicotine. Je zou ook het verlies van zin in seks, bot dunner, vermoeidheid, misselijkheid, verandering ervaren in het niveau van uw bloedsuiker, en hoofdpijn.

Gonadotrofinen en Nilandron

Gonadotropine, ook wel Lupron, is een natuurlijk voorkomende stof die hormonen vrijgeeft in het lichaam. Lupron wordt veel gebruikt om endremetriosis, het versnipperen van het slijmvlies van de baarmoeder te behandelen. Drie synthetische versies van gonadotrofine --- Lupron Depot 7.7, Lupron Depot 22.5 en Lupron Depot 30 - worden soms voorgeschreven om de symptomen van prostaatkanker te verlichten in een vergevorderd stadium.
Sinds Lupron verlaagt oestrogeen niveaus, kan de resulterende afname van de botdichtheid van uw risico op osteoporose op latere leeftijd te verhogen. Om die reden, artsen gewoonlijk niet voorschrijven Lupron langer dan zes opeenvolgende maanden.
Zoals met andere geneesmiddelen die hormonen onderdrukken kunnen symptomen erger in het begin krijgen. Je kan een tijdelijke verhoging van botpijn ervaren; zelden, kan u een geblokkeerde urinewegen of ervaren druk op je ruggenmerg hebben.
Artsen schrijven Nilandron voor prostaatkanker die zijn begonnen om zich te verspreiden buiten de prostaat. Nilandron, een anti-androgeen geneesmiddel dat blokkeert de werking van testosteron wordt gewoonlijk gepaard met de verwijdering van de testikels. De testes zijn een belangrijke bron van testosteron. De behandeling wordt op dezelfde dag als de testikels worden verwijderd of de volgende dag begonnen.
U kunt Nilandron met of zonder maaltijden. Als u een dosis, dat gewoonlijk 300 milligram per dag gedurende 30 dagen missen, doe een extra dosis te nemen; gewoon wachten tot uw volgende geplande dosis. Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder overleg met uw arts.
Als u een allergische reactie op Nilandron, stop dan met het. Neem het niet als u ademhalingsproblemen of leverziekte hebben. Vertel uw arts als u deze voorwaarden.
Nilandron soms wakkeren uw longen. Als u denkt dat u misschien een long probleem hebt, raadpleeg dan uw arts. Symptomen zijn onder meer ademhalingsproblemen, koorts, hoesten en pijn op de borst. Uw arts zal uw lever te controleren voordat u Nilandron nemen en zal blijven controleren het. Kijk voor een gele verkleuring van de ogen en de huid, donkere urine, verlies van eetlust, braken, gevoeligheid in de rechterbovenhoek van uw buik, en buikpijn.

Uw ogen kunnen langzaam aan te passen aan het invoeren van de duisternis van een verlichte gebied, dus wees alert wanneer je 's nachts rijden of door tunnels.
Als u na het drinken van alcohol je gezicht flushes, je griepachtige verschijnselen, of je bloeddruk daalt, stop het drinken tijdens het gebruik van Nilandron. U dient uw arts te vragen over het combineren Nilandron met fenytoïne (Dilantin), theofylline (Theo-Dur), of vitamine K-antagonisten (Coumadin).

Triptoreline en Zoladex

Triptoreline, als Decapeptyl en Gonapeptyl Depot gebracht, is een geneesmiddel dat werkt op het luteïniserend hormonen om de niveaus van testosteron uit de testes verminderen.
Zoals met andere geneesmiddelen tegen kanker aan het hypofyse wordt triptoreline geïnjecteerd onder de huid of in een spier. Het kan maandelijks geïnjecteerd. Een langere-actie dosis kan om de drie maanden worden geïnjecteerd. Het missen van een geplande injectie door twee of drie dagen is niet kritisch, maar je moet op schema te houden zo veel mogelijk. Je kunt leren om uzelf te injecteren en er zijn lokale anesthetica die u kunt toepassen op het gebied van de injectie te verdoven.
Sommige mensen hebben geen bijwerkingen. Maar net als gebruikers van Leuproreline acetaat, kan je opvliegers en zweten, die verdwijnen na verloop van tijd te ervaren, maar u kunt helpen door het kappen van koffie, thee, alcohol en nicotine. Je zou ook het verlies van zin in seks, bot dunner, vermoeidheid, misselijkheid, verandering ervaren in het niveau van uw bloedsuiker, en hoofdpijn.
Zoladex verlaagt de niveaus van testosteron. Het wordt soms gebruikt om vroege prostaatkanker en kan de symptomen van gevorderde prostaatkanker. Je voelt je misschien nog erger voor een paar weken dan beter voelen als hormoonspiegels afnemen.
Een arts of verpleegkundige zal innestelen Zoladex onder de huid van je buik elke maand tot drie maanden. Verzin een gemiste dosis zo snel mogelijk.
Patiënten kunnen rekenen op een groot scala aan bijwerkingen van urine-problemen, griep-achtige symptomen en lethargie tot depressie, verlies van seksdrift en gewichtstoename.
Zoladex kan osteoporose, botpijn, broze botten en breuken veroorzaken. Als de buis van je nieren naar de blaas wordt geblokkeerd of u compressie van uw ruggenmerg hebben geleden, krijgen deze behandeld voordat u Zoladex gebruiken. Zorg ervoor dat uw arts weet of u zijn het nemen van steroïden of anti-epileptische geneesmiddelen. Met Zoladex is bekend dat patiënten netelroos geven en veroorzaken hun lippen en keel te zwellen. Als dat gebeurt, bel dan uw huisarts.
De arts zal de gewone behandeling van prostaatkanker met een implantaat van 10,8 milligram per drie maanden. Wanneer gegeven met flutamide, is een 3,6-milligram implantaat een maand later gevolgd door een 10,8 milligram implantaat.