Geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van trombocytopenie

Geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van trombocytopenie

Bij patiënten met trombocytopenie hebben te weinig bloedplaatjes circuleren in hun bloed stromen. Bloedplaatjes spelen een belangrijke rol bij bloedstolling, en een microliter bloed afkomstig uit een gezond individu zou tussen 150.000 en 400.000 bloedplaatjes bevatten. Medicatie, infecties, letsel of genetische aandoeningen kunnen trombocytopenie, en de toestand kan manifesteren als onderproductie van bloedplaatjes, de vernietiging van te veel bloedplaatjes of een disfunctie van de milt, die bloedplaatjes reguleert. Verschillende medicijnen kunnen mensen helpen met trombocytopenie.

Ophouden Drug Treatment

Veel medicijnen kunnen trombocytopenie als bijwerking veroorzaken. Het nemen van de patiënten uit deze therapieën vaak kunnen patiënten hun uitgeputte plaatjes vervangen. Geneesmiddelen waarvan bekend is dat gebruikers in gevaar brengen voor het ervaren van trombocytopenie zijn het diureticum hydrochloorthiazide, extra oestrogenen, goud, het antibioticum sulfamethoxazol-trimethoprim (bijvoorbeeld Bactrim van Mutual) en interferon (bijvoorbeeld Avonex van Biogen; Rebif uit Serono).

Corticosteroïden

Bij patiënten met trombocytopenie vereisen farmaceutische behandelingen, artsen meestal voorschrijven corticosteroïden als een eerste optie. Oraal of intraveneus, corticosteroïden zoals prednison reduceren de activiteit van het immuunsysteem van de patiënt, wat gunstig kan blijken bij het geval van een patiënt van trombocytopenie betreft hoofdzakelijk de vernietiging te veel bloedplaatjes. Patiënten die corticosteroïden moeten letten op bijwerkingen, zoals stemmingswisselingen, een toename van infecties, verhoogde bloeddruk, vochtretentie, verminderde botmassa en gemakkelijk blauwe plekken of bloeden.

Danazol

Meestal gebruikt om endometriose, fibrolytische borst ziekte of angio-oedeem (dat wil zeggen, zwelling onder de huid) te behandelen, kunnen danazol helpen sommige patiënten met trombocytopenie die niet reageren op behandeling met corticosteroïden. The Merck Manual constateert dat danazol tabletten hebben dezelfde therapeutische werking als een corticosteroïd. Danazol heeft een veel verschillende bijwerkingen profiel, echter. Patiënten die danazol kan acne en vette huid, verminderde grootte van de borsten, vaginale droogheid, huid blozen, zweten, braken, hoofdpijn en buikpijn ervaren.

Immunoglobuline

Een Mayo Clinic brochure over trombocytopenie merkt op dat patiënten die een snelle verhoging van hun aantal bloedplaatjes nodig hebben, kunnen baat hebben bij het ontvangen van intraveneuze injecties van immunoglobuline. De stof, die de lichamen van mensen produceren van nature, blokkeert de werking van antilichamen die zijn gevormd na een persoon het immuunsysteem is begonnen misidentifying bloedplaatjes als ziekteverwekkers. Allergische reacties en griep-achtige symptomen kunnen zelden optreden bij mensen die immunoglobuline injecties ontvangen.

Immunosuppressiva

Sterke suppressors van het immuunsysteem vormen een uiteindelijke farmaceutische keuze voor de behandeling van trombocytopenie. Zowel de Merck Manual en de Mayo Clinic brochure identificeren cyclofosfamide en, incidenteel, azathioprine (bijvoorbeeld Imuran van Prometheus) als de immunosuppressiva meest voorgeschreven voor dit doel. Cyclofosfamide en azathioprine zijn chemotherapie drugs, wat betekent dat ze de cellen te vernietigen in aanvulling op het onderdrukken van het immuunsysteem. Patiënten die orale of geïnjecteerde cyclofosfamide kunnen ervaren haarverlies, gewichtsverlies, blaren, koorts, bloed in de urine, teerachtige ontlasting en vermoeidheid. Patiënten die azathioprine tabletten kan misselijkheid, diarree, spierpijn, wazig zicht, zweertjes in de mond, geelzucht en buikpijn.