Geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van multiple sclerose

Multiple sclerose (MS), een auto-immuunziekte, richt het centrale zenuwstelsel (CZS), bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. MedlinePlus zegt dat de ziekte het gevolg van beschadiging van de beschermende bekleding van zenuwcellen, zogenaamde myelineschede. Deze beschadiging veroorzaakt een vertraging of de stopzetting van zenuwimpulsen, een proces dat nog erger groeit na verloop van tijd, maar tegen verschillende tarieven met elke patiënt. Een grote verscheidenheid van medicijnen worden voorgeschreven bij de behandeling van MS en de symptomen.

Soorten medicijnen

In zijn overzicht van MS medicijnen, Yahoo Health verdeelt in drie brede categorieën: geneesmiddelen die tijdens perioden van terugval zowel de duur en de ernst van de terugval, ziekte modificerende geneesmiddelen en geneesmiddelen die specifieke symptomen van MS richten en niet de ziekte te verminderen zelf.

Recidief-Controlling Drugs

De meest voorkomende verloop van de therapie voor het verkorten van de duur en intensiteit van een MS terugval is gebaseerd op het gebruik van corticosteroïden medicatie. Ze doen weinig of niets om de progressie van MS op lange termijn van invloed zijn maar patiënten helpen door een periode van terugval snel en met minder ongemak te krijgen. Naast corticosteroïden, zoals methylprednisolon, andere geneesmiddeltherapieën omvatten intraveneuze toediening van immunoglobuline en intramusculaire injectie van adrenocorticotroop hormoon (ACTH). Een andere nondrug loop van de behandeling is plasma-uitwisseling.

Disease-modifying drugs

Drug therapieën die activiteit van het immuunsysteem te wijzigen zijn nuttig in het verminderen van het aantal en de intensiteit van de aanvallen op de zenuw bekleding myeline bewezen. Volgens Yahoo! Health, heeft deze wijze van behandeling is aangetoond dat patiënten met relapsing-remitting MS en secundair progressieve MS te helpen. Geen vergelijkbare medicamenteuze therapie is gevonden om mensen gediagnosticeerd met primaire progressieve MS te helpen. Disease-modifying drugs voor MS-patiënten omvatten glatirameeracetaat (Copaxone), interferon beta (Avonex, Betaferon en Rebif), mitoxantron (Novantrone) en natalizumab (Tysabri).

Controlerende Symptomen

Omdat MS richt het centrale zenuwstelsel, het veroorzaakt een constellatie van andere symptomen die worden behandeld met de medicatie toegesneden op die symptomen en niet MS zelf richten. De symptomen van MS zijn vermoeidheid, slapeloosheid, spierstijfheid, beven, seksuele disfunctie, depressie, pijn, problemen met urineren en constipatie. Voorbeelden van geneesmiddelen voorgeschreven om de symptomen te behandelen omvatten amantadine (Symmetrel) voor vermoeidheid; desipramine (Norpramin) of fluoxetine (Prozac) voor depressie; sildenafil (Viagra) voor seksuele disfunctie; baclofen (Lioresal), carbamazepine (Tegretol) of gabapentine (Neurontin) voor pijn; en propantheline (Pro-Banthine), oxybutynine (Ditropan) of tolterodine (Detrol) voor urine-problemen.

Op de Horizon

Een hoofdartikel in de 6 april 2009, nummer van Chemical & Engineering News de hoop gewekt dat een nog breder scala van geneesmiddelen voor de behandeling van MS al snel beschikbaar kunnen zijn. Het verhaal, geschreven door Lisa M. Jarvis, meldde dat de klinische proeven gaande waren op meer dan 10 nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van MS. De meeste geneesmiddelen worden getest zijn bedoeld om oraal plaats gehouden geïnjecteerd. "De meeste zijn kleine moleculen die fine-tunen hoe het immuunsysteem gemoduleerd, terwijl andere tot doel om de symptomen van de ziekte te behandelen door reparatie enkele schade aan het CZS," Jarvis gerapporteerd.