Geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van fibromyalgie

Geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronische ziekte die patiënten full-body pijn of brandende pijn en vermoeidheid. De locatie, de ernst en intensiteit kan variëren van persoon tot persoon en van dag tot dag. Er zijn geen geneesmiddelen specifiek ontwikkeld om de ziekte te behandelen, maar geneesmiddelen die worden gebruikt om andere aandoeningen te behandelen vertoonden fibromyalgie symptomen te verlichten.

Analgetica

Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of NSAID, hebben geholpen patiënten van fibromyalgie, hoewel het niet een ontstekingsziekte. De mate waarin deze drugs verlichting bieden varieert. Het voordeel is afhankelijk van de ernst van de pijn die de patiënt ervaart. Pijnstillende middelen worden gebruikt om algemene pijn en stijfheid te behandelen, zodat deze geneesmiddelen zou het beste werken voor mensen met lichte tot matige pijn.

Opioïden

Meestal voorgeschreven als laatste redmiddel wanneer andere behandelingen de kwaliteit van leven van een patiënt niet zijn verbeterd, zijn verdovende middelen zoals Vicodin, Oxycontin, Percocet en Darvocet geadviseerd. Ze worden gebruikt om acute, flare-up en break-through fibromyalgie pijn te behandelen. Pijn medicatie kan ook worden geabsorbeerd door de huid en in de bloedbaan met een pijn patch. Deze medicijnen kunnen zeer verslavend zijn en moet goed gecontroleerd worden door uw arts.

Injecties

"Tender point pijn" betrekking op onderdelen van het lichaam die zoveel ze niet worden aangeraakt gekwetst. Deze spier "knopen" kan soms worden behandeld met trekker-point injecties. Een plaatselijke verdoving of een corticosteroïd wordt gebruikt voor ernstige pijn.

Antidepressiva

Selectieve serotonine heropname remmers of SSRI's werken door het stimuleren van de niveaus van de chemische serotonine en hem in het systeem langer. Dit helpt patiënten te controleren pijn, beter slapen en gemak depressie. Gebruikte drugs zijn trazodon, sertraline, citalopram en doxepin.

Spierverslappers

Spierverslappers helpen minimaliseren spierspasmen en pijn. Omdat ze zijn sederende drugs, het best toegediend voor het slapengaan. De meest voorgeschreven spierverslapper is Flexeril. Klonopin is een anti-angst middel en, zoals valium heeft spierverslappende eigenschappen. Ze kunnen worden voorgeschreven om te helpen fibromyalgie patiënten voelen zich rustiger en dus beter om te gaan met pijn.