Geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van diabetes

Diabetes is een chronische medische aandoening die ontstaat wanneer het lichaam niet voldoende insuline aanmaakt om de hoeveelheid bloedsuiker goed te controleren in de bloedbaan te produceren. Veel verschillende soorten medicijnen beschikbaar voor de behandeling van diabetes. Vaak patiƫnten een combinatie van behandeling vereisen.

Insuline

Insuline is het primaire geneesmiddel ter behandeling van diabetes. Niet alle patiƫnten die diabetes hebben zal insuline nodig. Insuline wordt toegediend door middel van dagelijkse injecties of via een insulinepomp.

Sulfonylurea

Sulfonylurea zijn een soort medicatie die de alvleesklier veroorzaakt meer insuline. Zulke medicijnen zijn onder andere Diabinese, Glucotrol, Micronase, Glynase, Diabeta en Amaryl.

Meglitiniden

Een ander type van geneesmiddelen die de alvleesklier veroorzaakt om meer insuline te produceren, is het meglitiniden. Deze geneesmiddelen zijn onder Prandin en Starlix.

Biguanides

Biguanides helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen door het veroorzaken van de lever minder glucose te produceren. De veelal vaak voorgeschreven biguanide is Glucophage.

Thiazolidinedionen

Thiazolidinedionen helpen insuline beter presteren in vet en spieren, terwijl ook de hoeveelheid insuline door de lever verminderen. Thiazolidinedionen behoren Avandia, Actos en Rezulin.

Alfaglucosidaseremmers

Alfaglucosidaseremmers werkt door het remmen van de afbraak van zetmeel en suiker gegeten tijdens een maaltijd. Alfaglucosidaseremmers omvatten Precose en Glyset.