Geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van depressie bij tieners

Teen depressie gaat vaak onbehandeld voor een verscheidenheid van redenen, waaronder de afhankelijkheid tieners 'op zorgverleners om hulp en een misvatting dat verdriet bij kinderen en jongeren is gewoon onderdeel van tienerangst. Volgens Helpguide.org, ongeveer slechts 20 procent van de tieners krijgen behandeling voor hun depressie. Onbehandeld, kan een depressie leiden tot problemen op school, roekeloos gedrag, middelenmisbruik, een laag zelfbeeld of zelfs zelf geweld of zelfmoord. Hoewel behandeling belangrijk, drug therapie is niet altijd de beste optie voor kinderen en jongeren. De effecten van antidepressiva op de ontwikkelende hersenen nog niet volledig begrepen, en in sommige gevallen kan zelfs antidepressiva verhogen suïcidale gedachten.

Antidepression Medicijnen

Er zijn een aantal verschillende types van antidepressiva die kunnen worden voorgeschreven tieners die lijden aan depressie. Deze medicijnen worden voorgeschreven gebaseerd op de theorie dat de tienerdepressie wordt veroorzaakt door een chemische onbalans in de hersenen. De meest voorgeschreven klasse van antidepressiva is SSRI drugs. Er zijn ook andere soorten antidepressiva die minder vaak worden voorgeschreven, zoals atypische antidepressiva, tricyclische antidepressiva en MAO.

SSRI's (selectieve serotonine heropnameremmers)

SSRI's, zoals Prozac, Luvox, Zoloft, Paxil, Lexparo en Celexa, impact van de niveaus van serotonine in de hersenen. Serotonine speelt een rol bij het reguleren stemming en deze SSRI remmers kunnen dus serotonine passen in de hersenen tot depressie verminderen. Omdat serotonine beïnvloeden ook mentale helderheid, spijsvertering, pijn en slaap, SSRI hebben verschillende bijwerkingen zoals slapeloosheid, slaperigheid, misselijkheid en seksuele problemen.

Atypische Antidepressents

Atypische antidepressiva verwijst naar een scala aan nieuwe antidepressiva op de markt die invloed zowel serotonine en andere neurotransmitters in de hersenen die dopamine en noradrenaline regelen. Deze nieuwe geneesmiddelen omvatten Wellbutrin, Effexor, Cymbalta, Remeron, Desyrel en Serzone. Zoals SSRI's, kunnen deze medicijnen ernstige bijwerkingen zoals gewichtstoename, slapeloosheid, slaperigheid, misselijkheid en nervositeit te hebben.

Tricyclische antidepressiva en Monoamineoxidaseremmers

Tricyclische antidepressiva en monoamine oxidase remmers (MAOI's) behoren tot een groep oudere medicijnen die traditioneel werden tegen depressies. Omdat de bijwerkingen van deze medicijnen zijn zelfs strenger dan de andere klassen van antidepressiva, zijn ze meestal alleen voorgeschreven als laatste redmiddel.

Risico's van drugs als depressie behandeling

De lange-termijn effecten van antidepressiva op de tiener hersenen is onbekend. Bovendien kan het moeilijk zijn om te stoppen met het innemen van antidepressiva als je eenmaal begint het nemen van hen. Ontwenningsverschijnselen, vergelijkbaar met die van het stoppen verslavende drug, optreden. Degenen die willen stoppen met het nemen van anti-depressie medicijnen moeten worden gespeend van de drugs af langzaam, onder de zorg van een arts. Anti-depressie medicijnen kunnen ook het risico van zelfmoord in sommige tieners en jonge volwassenen te verhogen onder de leeftijd van 24. Dit risico is erger voor kinderen en jongeren met een bipolaire stoornis, een familiegeschiedenis van een bipolaire stoornis of eerdere zelfmoordpogingen.

Talk Therapy

Vanwege de risico's van antidepressiva, kan gesprekstherapie worden aanbevolen voor kinderen en jongeren die lijden aan een depressie als alternatief voor medicatie. Zelfs voor die tieners die zijn voorgeschreven medicatie, de National Institutes of Mental Health beveelt aan dat deze medicijnen worden gebruikt in combinatie met andere vormen van behandeling met inbegrip van advisering, gedrag van het management en gezinstherapie.