Geneesmiddelen die worden gebruikt voor de ziekte van Crohn

Ziekte van Crohn is een chronische spijsverteringsaandoening waarbij de bekleding van het spijsverteringskanaal wordt ontstoken, waardoor buikpijn en een opgeblazen gevoel en diarree. In ernstige gevallen kan leiden tot ondervoeding. Ziekte van Crohn is onderdeel van een groep aandoeningen genoemd prikkelbare darm ziekten. Elk deel van het spijsverteringskanaal van de mond tot de anus kan worden aangetast door de ziekte van Crohn, maar het meest van invloed darmen. Geen exacte oorzaak voor de ziekte van Crohn is gelokaliseerd, maar het is bekend dat een immuunstoornis, waarbij het immuunsysteem het spijsverteringskanaal. Er is geen genezing, maar verschillende behandeling opties beschikbaar zijn, met inbegrip van vele geneesmiddelen op recept.

Corticosteroïden

Mensen met de ziekte van Crohn worden vaak voorgeschreven corticosteroïden te helpen behandelen. Corticosteroïden zoals prednison werk van vermindering van ontsteking in het lichaam. Sommige mensen niet goed het reageren op deze medicijnen, hoewel, dus ze worden normaal gebruikt bij mensen met matige tot ernstige ontstekingen. Daarnaast steroïden potentieel ernstige bijwerkingen bij langdurig gebruik, zoals type 2 diabetes, cataracten en osteoporose. Kinderen die corticosteroïden nemen over een lange periode van tijd kan hun groei belemmerd.

Ontstekingsremmers

Naast corticosteroïden kunnen verscheidene andere middelen worden voorgeschreven ter verlichting van de ontsteking geassocieerd met de ziekte van Crohn. Twee populaire opties zijn sulfasalazine (merknaam Azulfidine) en mesalazine (merknamen Asacol en Rowasa). Sulfasalazine is niet altijd effectief bij de behandeling van ontsteking veroorzaakt door Crohn en kan niet worden genomen door mensen die allergisch zijn voor sulfa drugs. Mesalamine ondertussen algemeen niet erg effectief in het behandelen van de ziekte van Crohn als beïnvloedt de dunne darm.

Immunosuppressiva

Een andere klasse van geneesmiddelen die worden gebruikt om de ziekte van Crohn te behandelen is immuun-systeem onderdrukkende medicijnen. Een deel van de drugs in deze klasse gebruikt om de ziekte te behandelen zijn onder natalizumab (merknaam Tysabri), methotrexaat (merknaam Rheumatrex), certolizumab pegol (merknaam Cimzia), ciclosporine (merknamen Gengraf, Neoral en Sandimmune), adalimumab (merknaam Humira), azathioprine (merknaam Imuran) en infliximab (merknaam Remicade). Deze medicijnen kunnen ook helpen verminderen ontstekingen, maar hun belangrijkste functie richt het immuunsysteem.

Antibiotica

Antibiotica, zoals ciprofloxacine (merknaam Cipro) en metronidazol (merknaam Flagyl), kunnen worden gebruikt om de ziekte van Crohn te behandelen. In sommige gevallen zijn voorgeschreven voor abcessen en fistels die ontstaan ​​als gevolg van de ziekte. Hun werd ook helpen onderdrukken het immuunsysteem in de darm, die controle kunnen en symptomen te verminderen en het aantal bacteriën in de darmen te beperken.

Andere Drugs

In sommige gevallen, kunnen artsen voorschrijven of aanbevelen drugs te helpen verminderen de symptomen veroorzaakt door de ziekte van Crohn. Deze omvatten laxeermiddelen te helpen met constipatie veroorzaakt door gezwollen darmen en anti-diarree medicatie en vezels supplementen om te helpen stoelgang steviger te maken. Pijnstillers zoals ibuprofen, niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen en naproxen kan ook helpen verlichten enkele van de pijn en ongemak veroorzaakt door de ziekte van Crohn.